Auto

Gigantul auto Tesla este în discuţii cu mai multe ţări pentru construirea unei fabrici de vehicule electrice

Gigantul auto Tesla este în discuţii cu mai multe...

Autor: Mediafax

23.09.2023, 13:54 6915

Producătorul american de automobile electrice Tesla intenţionează să construiască o fabrică. Mai multe ţări s-au arătat interesate de investiţie şi au iniţiat discuţii cu proprietarul companiei Elon Musk.

Arabia Saudită a iniţiat discuţiile cu producătorul american de automobile electrice Tesla pentru a înfiinţa o unitate de producţie în regat, a relatat luni Wall Street Journal, citând surse din domeniu. Informaţia nu a fost confirmată de părţile implicate, anunţă Reuters.

Informaţia apare la doar câteva ore după ce preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a cerut directorului general al Tesla, Elon Musk, să construiască o fabrică de vehicule în Turcia.

De asemenea, Musk urmează să se întâlnească luni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu în California.

Musk a declarat în luna mai că Tesla va alege locul pentru o nouă fabrică până la sfârşitul anului 2023. În prezent are şase fabrici şi construieşte o a şaptea în Mexic.

Tesla îşi propune să vândă 20 de milioane de vehicule pe an până în 2030. În 2022, a vândut aproximativ 1,3 milioane de maşini.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO