Auto

General Motors este exclus din asocierea auto cu Avtovaz. Chevrolet îî ia locul

General Motors este exclus din asocierea auto cu Avtovaz....

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

09.12.2019, 16:56 227

Avtovaz, cel mai mare producător auto din Rusia, a declarat, luni, că va cumpăra participaţia General Motors de la compania de producţie comună, cunoscută, în statul rus, sub marca Chevrolet, excluzând total prezenţa GM de la asamblarea maşinilor în ţară, transmite Reuters.

Piaţa auto din Rusia a fost printre cele mai performante pieţe auto din Europa, înaintea impunerii sancţiunilor occidentale din 2014 care, pe lângă scăderea preţurilor petrolului, au majorat costurile de achiziţie a unei maşini şi au limitat capacitatea ruşilor de a cumpăra vehicule noi.

Drept urmare, producătorii auto străini au început să-şi îndrepte strategiile de afaceri în Rusia.

Avtovaz a semnat, luni, un acord de cumpărare a participaţiei de 50% a General Motors în proiect, dar nu a dezvăluit detalii financiare ale tranzacţiei care ar pune capăt prezenţei GM în afacerea de asamblare auto din Rusia.

Conform acordului, fabrica va continua să producă şi să vândă maşini sub brandul Chevrolet pentru „o anumită perioadă de timp”, înainte de a trece la marca Lada din Rusia.

Construită în 2001, fabrica Togliatti are capacitatea de a produce până la 100.000 de maşini pe an şi produce Chevrolet Niva, al cărui design a fost bazat pe epoca sovietică Niva, de către inginerii Avtovaz şi dezvoltat în continuare cu aportul GM.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO