Auto

Francezii de la Renault îl promovează pe Thierry Piéton director financiar la nivelul Grupului

Francezii de la Renault îl promovează pe Thierry...

Autor: Cristina Bellu

18.02.2022, 15:35 105

Constructorul auto Renault, proprietarul Dacia, anunţă că Thierry Piéton( 51 de ani), în prezent director financiar adjunct şi director performanţă control, este numit director financiar al Grupului începând cu data de 1 martie.

El devine membru în Consiliului de Administraţie şi îi va raporta direct lui Luca de Meo, CEO Renault Group.

Totodată, Clotilde Delbos, care a avut calitatea de director financiar, rămâne să se concentreze mai ales pe rolul său de CEO al brandului Mobilize, divizie care gestionează serviciile de mobilitate, energie şi date, şi pe activitatea RCI Banque SA, unde este Preşedinte al Consiliului de Administraţie, în vederea accelerării dezvoltării acestei divizii, în contextul transformării Grupului şi ale următoarelor etape ale planului Renaulution, transmit oficialii Renault.

Thierry Piéton  şi-a început cariera ca auditor la PricewaterhouseCoopers în 1995. În anul 1998 s-a alăturat companiei General Electric (GE) şi, ulterior, a ocupat diverse poziţii financiare în divizia de sănătate a acesteia.

În 2004, a devenit Chief Financial Officer pentru Europa, Orientul Mijlociu şi Africa pentru GE Security.

Doi ani mai târziu, a preluat rolul de Global Financial Planning & Analysis Manager la GE Consumer & Industrial.

În 2007, Thierry Piéton a devenit director financiar pentru GE Oil & Gas Global Services, iar în 2011, a devenit Chief Financial Officer pentru GE Power Conversion.

În mai 2014, s-a alăturat Nissan Europa, în calitate de Senior Vice President, Chief Financial Officer.

Din 1 iunie 2016, Thierry Piéton este Senior Vice President, Controller, al Renault Group.

În februarie 2020, a devenit Director Financiar Adjunct şi SVP, Controller, Renault Group, iar din ianuarie 2021, a fost numit Renault Brand Finance şi membru al Comitetului de management corporativ al Grupului Renault.

Thierry Piéton  a absolvit Ecole de Management din Lyon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO