Auto

Ford România „îndoaie” regulile: nu are voie să dea afară, dar „stimulează” angajaţi să plece

Ford România „îndoaie” regulile: nu are voie să dea afară, dar „stimulează” angajaţi să plece

Autor: Bogdan Alecu

22.04.2012, 17:12 2656

La aproape o lună de când constructorul american a anunţat primul plan major de recrutare a 500 de noi salariaţi, Ford anunţă şi o nouă reducere. Potrivit contractului de privatizare Ford nu are voie să deruleze niciun plan de concedieri la uzină, ca parte a unui program de restructurare. Cu toate acestea numărul salariaţilor uzinei a scăzut de la aproape 3.900 în martie 2008, la aproximativ 3.500 în prezent, cei 400 reprezentând persoane care au ieşit la pensie, şi-au dat demisia sau au fost concediaţi în urma încălcării contractului de muncă.

"Pe măsură ce Ford continuă să îşi menţină angajamentul de a transforma fabrica de la Craiova într-o unitate de producţie modernă şi competitivă la nivel global, atât pentru vehicule, cât şi pentru motoare, dorim să confirmăm derularea unui program de încetare voluntară a relaţiilor de muncă pe parcursul perioadei următoare. Scopul acestui program vizează utilizarea cât mai eficientă a personalului companiei pentru a îndeplini cerinţele de producţie curente şi viitoare", au declarat reprezentanţii Ford România. În ceea ce priveşte "targetul" acestui program, "Ford România va derula un progream de încetare volutară a relaţiilor de muncă pentru salariaţii TESA, menit să alinieze colectivul de angajaţi de la Craiova cu modelul utilizat de Ford în restul centrelor de operaţiuni din întreaga lume".

Aproximativ 250 de angajaţi ai uzinei Ford de la Craiova îşi vor părăsi locurile de muncă până în luna iunie a acestui an, fiecare primind între şase şi 24 de salarii compensatorii, direct proporţional cu timpul rămas până la pensionare, potrivit Gazetei de Sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO