Auto

Ford prezintă Transit Connect, “fratele mai mare” al Transit Courier produs la Craiova. Acesta va avea o autonomie în mod electric de 110 km, vine cu o capacitate de încărcare îmbunătăţită, un sistem inteligent de tracţiune integrală şi un tablou de bord digital

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2024, 13:15 2004

Ford Pro completează electrificarea familiei sale de înaltă productivitate Transit în Europa cu noul furgon compact Transit Connect, care introduce un nou sistem de propulsie Plug-in Hybrid. Acesta va avea o autonomie în mod electric de 110 km şi va putea fi încărcat atât AC cât şi DC. Comenzile se deschid în primăvara anului 2024, cu livrări către clienţi din vara acestui an.

În plus, noua versiune a vehiculului vine cu o capacitate de încărcare îmbunătăţită, oferind un volum maxim de până la 3,7 metri cubi, şi introduce un design inedit al scaunelor pentru modelele Kombi, axat pe confort şi funcţionalitate.

Transit Connect face parte din segmentul compact al utilitarelor, fiind disponibil în două versiuni de ampatament.

Modelul se remarcă prin o serie de caracteristici avansate, cum ar fi sistemul inteligent de tracţiune integrală şi un tablou de bord digital. În ceea ce priveşte sistemele de asistenţă pentru şofer, Transit Connect oferă cea mai variată gamă de funcţii din categoria sa, adresându-se în special operaţiunilor urbane care necesită agilitate şi adaptabilitate.

Ford Pro îşi propune să aducă valoare adăugată clienţilor săi prin servicii integrate de asistenţă, inclusiv soluţii software, planuri de service personalizate şi opţiuni de finanţare flexibile, punând astfel bazele unei creşteri de productivitate semnificative pentru proprietarii de afaceri mici şi flote urbane.

"Electrificarea familiei Transit dedica două obiective majore: sporirea productivităţii clienţilor noştri şi avansarea în direcţia unei afaceri sustenabile," afirmă Hans Schep, director general al Ford Pro în Europa. "Noul Transit Connect, cu versiunile sale PHEV şi cu tracţiune integrală, interiorul său modernizat şi serviciile integrate oferite de Ford Pro, reprezintă o combinaţie ideală de performanţă şi design."

Acest model se alătură celorlalte vehicule din gama de autoutilitare compacte Ford Pro, lângă noul Transit Courier şi viitorul E-Transit Courier, consolidând astfel oferta companiei pentru această categorie din piaţă. Transit Connect va intra în producţie în primăvara anului 2024, iar faza iniţială a planului de lansare începe cu versiunile diesel în vara aceleiaşi ani, urmând să fie completată de modelul PHEV şi versiunile cu tracţiune integrală şi Kombi la începutul anului 2025.

Ford Pro continuă să inoveze în domeniul vehiculelor comerciale cu oferte electrificate care oferă soluţii eficiente de propulsie. Transit Connect PHEV se distinge cu un motor EcoBoost de 1,5 litri şi un sistem hibrid ce oferă putere şi cuplu considerabile, menţinând în acelaşi timp o sarcină utilă remarcabilă şi o capacitate de remorcare competitivă. Opţiunile de încărcare sunt versatile şi accesibile, cu posibilitatea utilizării unui încărcător rapid DC sau a unui încărcător AC mai convenţional.

Modelul vine cu trei moduri de condus pentru a optimiza consumul de energie şi a se adapta nevoilor specifice de deplasare. Pe lângă aceste caracteristici, Ford Pro oferă Transit Connect în variantele Trend, destinat clienţilor de flote, Limited, care pune accent pe dotările premium, şi Activ, inspirat de SUV-uri, pentru un stil de viaţă activ.

Cu opţiuni de ampatament scurt sau lung şi un design interior transformat, Transit Connect se poziţionează ca o autoutilitară versatilă şi eficientă. Noul concept revoluţionar de scaune flexibile din versiunea Kombi oferă abilitatea de a transforma rapid vehiculul dintr-o maşină confortabilă pentru pasageri într-o autoutilitară de lucru spaţioasă.

Ford Pro Service susţine productivitatea afacerilor prin asistenţă pentru întreţinere şi servicii mobile, care asigură intervenţii rapide şi eficiente, reducând astfel timpul de nefuncţionare. Parteneriatele cu reţeaua Ford Pro Convertor asigură o varietate de conversii pentru furgoane, răspunzând astfel nevoilor specifice ale fiecărui client.

La rândul său, noua gamă de sisteme de propulsie oferă opţiuni variate, incluzând motorul turbodiesel EcoBlue sau primul sistem de tracţiune integrală a modelului pentru o eficienţă sporită şi un plus de încredere, mai ales în condiţii meteo dificile.

Pe partea tehnologică, Transit Connect prezintă funcţii şi sisteme avansate pentru confortul şi siguranţa şoferilor. Panoul de instrumente digitale, ecranul tactile central, încărcarea wireless a dispozitivelor şi integrarea smartphone-urilor sunt doar câteva din facilităţile moderne care contribuie la o experienţă premium.

Pachetul de asistenţă pentru şofer include sisteme de prevenire a coliziunilor, asistenţă la manevrarea remorcii şi alte funcţii pentru a face din Transit Connect un partener de încredere pentru afacerile din dinamicul sector al serviciilor şi distribuţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO