Auto

Ford Otosan Craiova începe producţia noului Puma în T2. A anunţat oficial versiunea electrică - Puma Gen-E

Roxana Capătă, managing director, Ford România Services.

Roxana Capătă, managing director, Ford România Services.

Autor: Bogdan Alecu

08.02.2024, 00:07 799

Ford Otosan România va demara în trimestrul al doilea al acestui an producţia noului Puma facelift la Craiova, iar livrările către clienţii de pe plan local încep din a doua jumătate a lunii mai. Uzina produce o Puma la fiecare 90 de secunde, în trei schimburi.

Odată cu faceliftul, americanii au anunţat oficial şi Puma Gen-E, versiunea electrică a noului model. „Peste 70% dintre clienţi cumpărau maşinile Puma cu multiple opţionale, motiv pentru care am introdus aceste dotări în echiparea de serie. Clientul voia o maşină bine echipată, dincolo de confort şi performanţe. Am mizat pe această standardizare mizând pe ce voia clientul. Din punctul de vedere al preţului, putem spune acum doar că va avea preţul corect pentru ceea ce oferă. Maşina va fi disponibilă în trimestrul al doilea din acest an, iar livrările încep după data de 15 mai“, a spus Roxana Capătă, managing director, Ford România Services.

Pentru a produce noua Puma alături de Transit şi Tourneo Courier, Ford Otosan a demarat la Craiova investiţii de 490 mil. euro şi a recrutat 1.300 de noi angajaţi, ajungând la peste 6.300 de salariaţi.

Puma facelift vine cu o serie de modificări importante la interior, inclusiv cu un sistem multimedia nou, Sync 4, ceasuri de bord complet digitale indiferent de versiune şi noi tehnologii. Mai mult, gama motorizărilor a fost simplificată, fiind reprezentată de motorul EcoBoost de 1,0 litri în mai multe versiuni, de la mild-hybrid de 125 CP, la cel de 155 CP şi până la ST, versiunea de top, de 170 CP, acesta fiind cuplat la o cutie automată cu 7 trepte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO