Auto

Ford nu uita de traditia sa sportiva

16.02.2005, 00:00 43



Salonul de la Paris din toamna anului trecut a fost pretextul folosit de producatorul american Ford pentru a lansa o noua generatie a clui mai bine vandut model al sau din Europa, Focus. Luna martie si salonul auto de la Geneva reprezinta ocazia pe care o asteptau americanii pentru a prezenta varianta sportiva a gamei Focus, modelul Ford Focus ST.



Familia Focus pare sa fie in centrul atentiei si la salonul de la Geneva, mai ales ca pe langa Focus ST, americanii vor prezenta versiunea in 4 usi a noului Ford Focus, dar si conceptul versiunii Ford Focus care va concura in Campionatul Mondial de Raliuri de anul viitor. Chiar daca Ford va prezenta si noile imbunatatiri aduse modelelor Ford Ka si Ford Galaxy sau progresele pe care le-a realizat in dezvoltarea tehnologiilor bazate pe combustibili alternativi, cum este hidrogenul, vedeta salonuluide la Geneva ramane fara indoiala Focus ST. Noul model Focus ST (Sport Technologies) este echipat cu un motor Duratec ST de 2,5 litri cu cinci cilindri ce dezvolta 220 de cai-putere si o cutie de viteze manuala cu sase trepte.



Culoarea portocalie a modelului care va fi expus la Geneva, alaturi de anvelopele cu profil jos si jante din aliaj, dar si designul interior si cel exterior scot in evidenta caracterul sportiv al modelului, Focus ST fiind, potrivit producatorului american, in acelasi timp, un automobil sportiv dar si unul confortabil pentru transportul cotidian al intregii familii.



"Noul Focus a fost conceput astfel incat sa permita realizarea unor modele derivate si mai ales a unor modele extrem de performante", a declarat Derrick Kuzak, Vicepresedintele pentru Dezvoltarea Produsului la Ford Europa.



Noul Focus ST continua linia pe care s-au inscris pana acum Fiesta ST, recent lansat, dar si varianta din clasa medie Mondeo ST220.



"Am realizat Focus ST pe baza acelorasi principii folosite si pentru Fiesta ST. Este o masina sportiva, dar, in acelasi timp, are si veleitati de automobil de familie", spun reprezentantii Ford.



Desi initial se astepta sa fie lansat la aproximativ un an de la aparitia noului Focus, cea mai recenta versiune ST va aparea pe piata mai repede decat precedentele modele ST, ca urmare a infiintarii echipei Ford Team RS.



"In trecut, modelele ST apareau la jumatatea ciclului de viata al unui produs. Acum am sincronizat activitatile de design, dinamica automobilului si motorizare pentru a dezvolta mai repede modele derivate performante si a beneficia pe deplin de ansamblul posibilitatilor oferite de programul "Global Shared Technologies" realizat de Ford", explica inginerii producatorului american. Detaliile tehnice complete ale noului Focus ST vor prezentate de catre Ford in apropiere de lansarea oficiala, care va avea loc catre sfarsitul anului 2005.  ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO