Auto

Elicopterele Black Hawk, produse de americanii de la Lockheed Martin şi care vor fi livrate către MAI începând cu 2023, vor fi întreţinute şi reparate la Bacău, la Aerostar

Elicopterele Black Hawk, produse de americanii de la...

Autor: Răzvan Botea

29.06.2023, 07:00 1236

Americanii de la Lockheed Martin, care produc elicopterele Black Hawk şi aeronavele F-16 şi F-35,  împreună cu Aerostar Bacău, vor deschide un centru de mentenanţă, reparaţii revizie (MRO) pentru Black Hawk în România, la Bacău.

În urma unui contract semnat între cele două companii în luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat să fie complet acreditat şi operaţional atunci când cele şapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al României a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 Black Hawk în noiembrie 2021.

„Acest centru, atunci când va fi operaţional, va contribui la crearea şi menţinerea locurilor de muncă înalt calificate în România. De asemenea, va permite creşterea gradului de pregătire şi reducerea costurilor operaţionale pentru elicopterele Black Hawk operate aici. Pe măsură ce căutăm să integrăm suportul pentru alte produse Lockheed Martin, anticipăm că acest centru are un potenţial puternic de creştere în viitor, a declarat Ray Piselli, vicepreşedinte pentru afaceri internaţionale la Lockheed Martin.

După ce a finalizat un audit al Aerostar şi al instalaţiilor sale, Lockheed Martin aşteaptă o evaluare a planurilor instalaţiilor de către autorităţile române. Angajaţii Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida.

„Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua şi va parcurge întreg procesul de preluare a activităţilor MRO necesare pentru noile aeronave din România şi din regiune. Dorim să consolidăm poziţia României pe această piaţă şi să ne bazăm pe capacităţile şi cunoştinţele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii româneşti din acest domeniu", a declarat Grigore Filip, Preşedinte şi CEO la Aerostar.

Cu sediul în Bethesda, Maryland, Lockheed Martin Corporation este o companie internaţională din industria aerospaţială şi de securitate, cu aproximativ 116.000 angajaţi în întreaga lume, specializată în cercetarea, proiectarea, dezvoltarea, producţia, integrarea şi întreţinerea de sisteme, produse şi servicii tehnologice avansate.

Cele mai cunoscute aparate construite de americani sunt avioanele F-16 şi F-35, dar şi elicopterele Black Hawk. Cele 12 elicoptere care vor ajunge în România sunt destinate Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO