Auto

Denis Le Vot, Dacia: Renault nu poate exista fără Dacia, iar Dacia nu poate fără Renault. Anul acesta Dacia se duce peste 660.000 de maşini şi mergem spre un milion cu viitoarele modele. Dacia va continua să lanseze noi modele în gama sa care vor duce producţia spre un milion de unităţi anual

Denis Le Vot, CEO, Dacia: Nu mai avem probleme cu componentele electronice, este linişte acum. Dacia merge înainte şi industria a început anul cu un portofoliu mare de comenzi.

Denis Le Vot, CEO, Dacia: Nu mai avem probleme cu componentele electronice, este linişte acum. Dacia merge înainte şi industria a început anul cu un portofoliu mare de comenzi.

Autor: Bogdan Alecu

22.11.2023, 10:00 105

Primele salturi vor veni cu ajutorul noilor Duster şi Bigster şi va urma cel puţin un alt nou model în gamă ♦ „Noi vom continua să producem cu o maşină mai puţin decât avem cerere“, a spus Denis Le Vot, CEO al Dacia Treptat, uzinele Dacia din Tanger şi Mioveni se vor specializa – Mioveni pe SUV-uri şi Tanger pe maşinile „joase“.

Dacia aduce profit şi venituri Grupului Renault, iar im­portanţa sa este cu atât mai importantă în contextul în care Renault a renegociat parteneriatul cu Nissan în cadrul Alianţei. Dacă până acum Renault şi Nissan nego­ciau împreună achiziţiile de componente, de acum înainte fiecare marcă va merge pe cont propriu către furnizori, însă vor continua să colaboreze, unele modele Nissan fiind în continuare asamblate în fabricie Renault din Europa.

„Dacia este importantă pentru Renault, este în centru deoarece vine cu profitabilitate de două cifre. Renault are profitabili­tate cu o singură cifră. Dacia nu poate exista fără Renault şi Renault fără Dacia. Este acolo deoarece utilizăm asseturile Renault şi vedem pe Dacia tehno­lo­giile deja dezvoltate. Nu tre­buie să amortizăm o dezvoltare întreagă. Şi nu mergem către flote, discounturi, care nu duc nicăieri. Nu facem volume foarte mari, ci foarte bune pentru că ne concentrăm pe retail, nu pe flote. Mai mult, după ce modelele Dacia sunt dezvoltate, con­ceptul este utilizat mai departe în America de Sud“, a spus Denis Le Vot într-o discuţie restrânsă cu un grup de jur­nalişti din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO