Auto

De la pantaloni la volane: locuitorii din Sfântu Gheorghe vor produce pentru suedezii de la Autoliv volanele de pe BMW şi Volkswagen

De la pantaloni la volane: locuitorii din Sfântu Gheorghe vor produce pentru suedezii de la Autoliv volanele de pe BMW şi Volkswagen

Autor: Laurentiu Cotu

17.07.2012, 11:22 1943

PRODUCĂTORUL de sisteme de siguranţă auto Autoliv România va demara la finalul acestei luni producţia de volane în noua unitate din localitatea Sfântu Gheorghe, judeţul Covasna.

Pentru început, clienţii fabricii de volane Autoliv din Sfântu Gheorghe vor fi constructorii auto Volkswagen şi BMW.

"S-au făcut deja primele teste şi credem că pe finalul acestei luni vom putem demara producţ ia în fabrica din Sfântu Gheorghe. Aici vor fi produse doar volane, iar pentru început clienţii noştii vor fi Volkswagen şi BMW. Pentru această unitate de producţie au fost recrutaţ i până în prezent 160 de oameni", a declarat pentru pentru ZF Transilvania Ionel Fierbinţ eanu, managing director al Autoliv România.

Campania agresivă de recrutare a Autoliv din acest an se datorează extinderii activităţii companiei pe piaţa locală odată cu achiziţionarea, în primul trimestru, a unei facilităţi de producţ ie în localitatea Sfântu Gheorghe.

Aici compania a anunţat că intenţionează să angajeze peste 600 de oameni (muncitori cu experienţă în cusătorie, în industrie, specialişti în domeniul turnătoriei şi injectării, mecanici şi ingineri de proces, mentenanţă, calitate sau logistică).

De la pantaloni la volane

Noua locaţie Autoliv din Sfântu Gheorghe cuprinde 37.000 mp de teren, din care 12.000 mp construiţi şi a fost achiziţionată de la producă torul de pantaloni LRO, companie controlată de omul de afaceri Keresztes Zoltán.

Conducerea Autoliv nu a oferit informaţii despre valoarea tranzacţiei sau despre bugetul de investiţii din acest an, însă a precizat că în fabrica din Sfântu Gheorghe vor fi produse volane pentru marii producători auto din Europa Centrală şi de Est.

Compania a avut anul trecut un câştig net de circa 161 mil. lei (38 mil. euro) la o cifră de afaceri de peste 1,9 mld. lei (452 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comerţului. Astfel, afacerile suedezilor în România au crescut anul trecut cu 18% faţă de anul anterior, în timp ce profitul s-a majorat cu 9%.

Mai mult, numărul de angajaţi ai Autoliv a ajuns anul trecut la 3.100 de persoane, faţă de nivelul mediu de 2.798 de salariaţi în anul anterior, arată datele de la Registrul Comerţului.

Planurile suedezilor pentru acest an sunt ambiţioase şi prevăd recrutarea a circa 900 de oameni, astfel că până la finalul lui 2012 numărul angajaţilor Autoliv România ar putea depăşi nivelul de 4.000 de persoane.

Citiţi articolul integral pe ZF Corporate

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO