Auto

Dacia ar putea opri producţia câteva zile. Furnizorii de piese au probleme după seismul din Japonia

Dacia ar putea opri producţia câteva zile. Furnizorii de piese au probleme după seismul din Japonia

Autor: Mediafax

05.04.2011, 15:14 45

Activitatea Automobile Dacia ar putea fi întreruptă, după Paşte,cel mai probabil pentru o săptămână, întrucât furnizorii de pieseau probleme de aprovizionare cu firmele din Japonia, după seismulurmat de valurile tsunami, informează Mediafax.

"Catastrofa din Japonia are urmări foarte grave pentru industriaconstructoare de maşini din Europa. Se estimează că în Europa peste600.000 de maşini nu se vor fabrica din această cauză. Nici Dacianu va fi ferită de aceaste urmări ale catastrofei din Japonia.(...) Dacia a avut şi va avea şi anul acesta comenzi la nivelulanului trecut. Sunt firme furnizoare pentru Dacia, de componentepentru Dacia care nu primesc componentele din Japonia şi ca atareDacia este nevoită să-şi adapteze programul de lucru pe următoareleluni. Măsura care se va lua după Paşte este doar prima dintr-oserie de măsuri care trebuie luate", a declarat vicepreşedinteleSindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache.

El nu a dat detalii despre programul de lucru în următoareleluni. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO