Auto

Cum se circulă pe cel mai nou bulevard din Bucureşti: Berzei-Buzeşti-Uranus, alternativa la B-dul Magheru VIDEO

Cum se circulă pe cel mai nou bulevard din Bucureşti:...

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2014, 14:20 5139

Primăria Capitalei a deschis în această dimineaţă circulaţia pe noul Bulevard Uranus care leagă str. Izvor de Piaţa Victoriei, la aproape cinci ani de la demararea lucrărilor, în condiţiile în care lucrările aveau ca termen de finalizare 18 luni. Primul tronson a costat 130 mil. Lei fără TVA, adică aproape 29 mil. euro.

Diametrala Nord-Sud-Strapungere Buzeşti-Berzei-Vasile Pârvan din etapa I, va fi continuată cu etapele II şi III. Noul bulevard funţionează ca o alternativă pentru Calea Victoriei dar şi ruta b-dul Lascăr Catargiu-B-dul Magheru-b-dul Dimitrie Cantemir. Noul bulevard, chiar şi pe primul tronson între Str. Izvor de lângă Palatul Parlamentului şi Piaţa Victoriei redistribuie şi fluidifica traficul atât în zona centrală cât şi pe arterele secundare din zonele Gara de Nord, Piaţa Victoriei, str. Dinicu Golescu, str. Ştirbei Vodă, str. Vasile Pârvan, Haşdeu, Uranus şi zona Parlamentului.

A doua etapă, între str. Vasile Pârvan – intersecţia Calea Rahovei cu bdul Tudor Vladimirescu, ce va include un tunel subteran,  sub Dealul Parlamentului, ce va porni din str. Izvor cu ieşire pe str. Uranus, este programată a fi gata în primul trimestru din 2016, în timp ce etapa III, între Calea Rahovei pi Gara Progresul va fi gata în 2017.

Noua arteră deschisă circulaţiei are o lungime de aproximativ 3 km şi în trafic de vârf poate permite reducerea timpului între Unirii şi Piaţa Victoriei chiar şi cu 15-20 de minute. În plus, între străzile Ştirbei Vodă şi Piaţa Victoriei, noul bulevard dispune şi de piste speciale pentru biciclişti, semnalizate corespunzător şi delimitate de benzile pentru autovehicule de conuri reflectorizante speciale. Pe de altă parte, tot pe acest tronson, sunt porţiuni pe care şina de tramvai şi benzile pentru autovehicule de borduri care încă nu dispun de vopsea reflectorizantă, iar în vizibilitate redusă aceasta poate deveni periculoasă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO