Auto

Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, investeşte peste 33 mil. euro în extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara

Continental, cel mai mare producător de componente auto...

Autor: Cristina Bellu

05.06.2020, 23:19 2235

Grupul Continental, cel mai mare producător de componente auto din România, anunţă demararea lucrărilor pentru extinderea centrului de cercetare şi dezvoltare din Timişoara, investiţie estimată la peste 33 mil. euro.

Clădirea, care urmează să ocupe o suprafaţă totală de peste 26.000 de metri pătraţi, a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi pentru o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.  

„Competenţe noi sunt necesare în mod constant în această industrie, cum ar fi Inteligenţa artificială, cloud, securitate cibernetică, industria 4.0, oraşe inteligente, iar compania îşi asumă un rol de lider tehnologic. Noile competenţe înseamnă dezvoltarea de noi produse, modelarea noilor modele de afaceri şi proiectarea de noi concepte moderne de colaborare şi operare, respectiv realizarea unui ambient cât mai potrivit şi adaptat unui stil de muncă futurist. Mă refer aici la crearea de spaţii deschise care permit interacţiunea dintre colegi, flexibilitate în ceea ce priveşte modul de a-şi desfăşura activitatea, oportunităţi de alternare facilă de la un format de lucru menit să asigure nevoia de concentrare individuală la unul colaborativ, interactiv şi creativ, care duce la idei noi ce pun viitorul în mişcare“, explică Chistian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Lucrările construcţiei urmează să fie finalizate în luna aprile a anului viitor.

„Chiar dacă trecem cu toţii printr-o perioadă dificilă, la Continental continuăm să investim în viitor”, completează  Chistian von Albrichsfeld.

Direcţiile în care compania desfăşoară o activitate intensă vizează dezvoltarea de soluţii inovatoare de software şi hardware pentru interiorul maşinii, siguranţă, motor şi transmisie, precum şi sisteme de navigaţie şi instrumente pentru maşini viitoare şi vehicule comerciale.

Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. În 2019, Grupul a investit în 2019 aproximativ 200 mil. euro în ope­ra­ţiu­nile sale, potrivit datelor com­pa­ni­ei. Tot anul trecut, Continental a înce­put şi extinderea clădirii de bi­rouri din Iaşi, urmând ca în acest an să fie finalizată investiţia planificată, în valoare de 27 mil. euro.

Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO