Auto

Companiile de ride-sharing continuă să funcţioneze: Reprezentanţii platformelor anunţă că îi vor susţine financiar şi juridic pe şoferii care vor avea dificultăţi. Cât costă joi o cursă cu Uber în Capitală

Companiile de ride-sharing continuă să funcţioneze:...

Autor: DragoÅŸ Dinu, Mediafax

16.05.2019, 14:01 1216

Companiile de ridesharing continuă să funcţioneze joi, iar reprezentanţii platformelor şi-au anunţat disponibilitatea de a susţine financiar şi juridic şoferii care vor avea dificultăţi, după intrarea în vigoare a modificărilor la Legea Taximetriei, potrivit Mediafax.

Oficiali ai Uber şi Bolt au confimat pentru Mediafax că şoferii parteneri au primit mesaje, prin intermediul aplicaţiilor, în care aceştia sunt asiguraţi că vor fi susţinuţi financiar şi juridic, în cazul în care vor întâmpina dificultăţi.

Şoferii au fost rugaţi să semnalizeze eventualele abuzuri, conform anunţurilor emise de companii. Până la ora transmiterii ştirii companiile nu au primit informaţii despre eventuale amenzi sau controale în trafic.

Dacă ar fi să luăm ca exemplu tarifele serviciilor Uber în Capitală, o cursă din centrul Bucureştiului, mai exact din Piaţa Victoriei, până la aeroportul Otopeni-Henri Coandă costă puţin peste 45 de lei, cu UberX.

Pentru o cursă din Parcul Regele Mihai I din Bucureşti până la staţia de metrou Timpuri Noi, un client trebuie să plătească aproximativ 29 de lei.

Oficiali guvernamentali au anunţat miercuri că Guvernul lucrează la un act normativ care să reglementeze activitatea de ride-sharing, în contextul în care OUG care a modificat legea taximetriei care a intrat joi în vigoare nu are prevederi clare pentru Uber şi Bolt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO