Auto

Compania Horse, compania deţinută de Renault şi chinezii de la Geely a devenit operaţională şi are sediul la Madrid. Include operaţiuni din România.

Compania Horse, compania deţinută de Renault şi...

Autor: Bogdan Alecu

03.07.2023, 11:33 847

La 1 iulie 2023, Horse a început oficial activităţile pe piaţa industriei auto. HORSE preia expertiza şi activele industriale ale Renault Group în domeniul dezvoltării, producţiei şi furnizării viitoarei generaţii de sisteme de propulsie termice şi hibride cu emisii scăzute de carbon.

Noua companie, al cărei sediu se află la Madrid (Spania), dispune de 9.000 de salariaţi (foşti angajaţi ai Renault Group), care lucrează în 8 uzine cu o capacitate de producţie de 3,2 milioane de unităţi anual. Ea dispune totodată de 3 centre R&D, cu o prezenţă în 7 ţări (România, Argentina, Brazilia, Chile, Portugalia, Spania şi Turcia).

Ddin momentul lansării, Horse va fi un furnizor global de sisteme de propulsie, dezvoltând tehnologii cu emisii scăzute de carbon. Noua companie va fi furnizor pentru Renault, Dacia, dar şi Nissan şi Mitsubishi Motors Company. În viitor, HORSE va putea oferi tehnologii de sisteme de propulsie şi altor companii auto. Compania va oferi o gamă completă de tehnologii de cel mai înalt nivel în domeniul motoarelor, cutiilor de viteze, sistemelor hibride (xHEV) şi al bateriilor. Sistemele de propulsie HORSE vor putea integra toate tipurile existente sau alternative de combustibili sau surse de energie (e-fuel, hidrogen GPL,CNG, etanol, etc.).

"În 2040, vehiculele pe combustie şi hibride vor continua să reprezinte peste 50% din vânzările globale. HORSE va fi un deschizător de drum pe această piaţă cu tehnologia şi cu soluţiile sale de propulsie cu emisii scăzute de carbon. Pentru noi este o experienţă unică şi o mare sursă de mândrie colectivă să contribuim la crearea unei companii de o asemenea anvergură. Salariaţii HORSE din întreaga lume sunt pregătiţi să facă din această companie o adevărată referinţă la nivel internaţional în domeniul tehnologiei sistemelor de propulsie termice şi hibride", a spus Patrice Haettel, CEO, HORSE

Producătorii auto GEELY ŞI RENAULT GROUP vor crea, în săptămânile următoare, aşa cum s-a anunţat la sfârşitul anului 2022, o nouă entitate combinând subsidiarele lor specializate în proiectarea şi producţia sistemelor de propulsie termică (în special Aurobay şi HORSE). Aramco, care a semnat o scrisoare de intenţie cu Renault Group şi Geely pe 2 martie 2023, evaluează o investiţie strategică  în această nouă companie specializată în tehnologii de propulsie. Investiţia Aramco ar urma să susţină creşterea companiei şi să contribuie la activităţile cheie de cercetare şi dezvoltare privind soluţiile de combustibili sintetici şi tehnologiile bazate pe hidrogen de generaţie următoare.

Obiectivul noii companii este să devină liderul viitoarei generaţii de sisteme de propulsie termice şi hibride cu emisii scăzute de carbon.

NOUA COMPANIE MIXTĂ va oferi sisteme de propulsie şi altor constructori de automobile şi este deschisă pentru a primi noi acţionari şi parteneri interesaţi să colaboreze în domeniul motoarelor termice cu emisii scăzute de carbon.

Datorită acestui proiect, portofoliul combinat al Renault Group şi Geely, precum şi amprenta geografică a noii companii îi va permite să ofere soluţii pentru 80% din piaţa globală a motoarelor cu combustie internă. Această creştere este generată atât de acoperirea geografică – cu acces la toate pieţele din Europa, America Latină şi de Nord şi China, cât şi de complementaritatea produselor, ceea ce permite să fie oferite soluţii complete de propulsii cu emisii scăzute şi tehnologii bazate pe hidrogen.

UZINELE HORSE, GEELY ŞI AUROBAY vor avea împreună capacitatea de a produce anual peste 5 milioane de motoare şi sisteme de transmisie. Noua companie va avea o cifră de afaceri de peste 15 miliarde de Euro şi va dispune de 19.000 de angajaţi (din care 9.000 din cadrul HORSE).

La nivel global, ea va dispune de 22 situri de producţie (uzinele Geely şi Aurobay din China şi Suedia) şi uzinele şi centrele R&D ale Renault Group / HORSE

(din România, Portugalia, Spania, Turcia şi America de Sud).

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO