Auto

Citroen se retrage din România. Trust Motors preia importurile mărcii franceze

Citroen se retrage din România. Trust Motors preia importurile mărcii franceze

Autor: Bogdan Alecu

18.12.2012, 18:10 1054

PSA Peugeot Citroën îşi reorganizează activităţile în România încredinţând importul şi distribuţia mărcii Citroën către Trust Motors, importator al mărcii Peugeot încă din 1991.

Citroën este prezentă în România încă din 2007, prin intermediul unei filiale proprii deţinute în Bucureşti. Marca a vândut peste 28.000 de vehicule în cei 10 ani de prezenţă pe piaţa auto românească, anterior importurile mărcii fiind deţinute de Automotive Trading Services, companie controlată de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, care între timp a renunţat complet la marca francezăşi a devenit dealer Ford. Citroën dispune de o reţea formată din 18 puncte de vânzare care i-au permis să atingă în 2011 o cotă de piaţă de 2%, dar şi dintr-un număr de 22 de reparatori agreaţi.

Acest transfer de activitate corespunde voinţei Grupului de a crea sinergii prin regruparea funcţiilor de suport ale filialelor sale şi ale unor importatori Peugeot şi Citroën în Europa.

Bruno Bolquel, Director al Zonei Europa Centrală şi de Est pentru PSA Peugeot Citroën, a subliniat că Grupul nostru se va sprijini de acum înainte pe partenerul său istoric în România, şi anume Grupul Trust Motors, în vederea distribuirii şi comercializării mărcii Citroën. Trust Motors este un importator de succes al mărcii Peugeot încă din 1991. Trebuie spus că cele două mărci vor rămâne total independente pe piaţă iar noi le vom oferi în continuare clienţilor Citroën toate modelele şi serviciile mărcii".

Trust Motors va prelua efectivele şi reţeaua filialei Citroën în România şi va demara operaţiunile începând cu data de 1 februarie 2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO