Auto

Chinezii de la BYD (Build Your Dream), rivalul mondial al Tesla, vor să deschidă o fabrică de maşini electrice în Ungaria, o investiţie de mai multe miliarde de euro

Chinezii de la BYD (Build Your Dream), rivalul mondial al...

Autor: Ştefan Stan

22.12.2023, 18:05 634
Compania chineză BYD se află în negocieri finale cu guvernul ungar pentru a asigura o investiţie de mai multe miliarde de euro într-o nouă fabrică de automobile electrice, scrie FT. 
 
Grupul chinez intenţionează să fabrice maşini electrice şi baterii la un nou amplasament din Szeged, în sudul ţării, potrivit a trei persoane informate cu privire la aceste planuri. 
 
BYD are deja o unitate de producţie de autobuze în Ungaria, dar compania doreşte o fabrică de automobile în toată regula pentru a-şi realiza ambiţia de a domina industria europeană a vehiculelor electrice până la sfârşitul deceniului. 
 
Vrea să fie cel mai mare vânzător de vehicule electrice "dacă este posibil" în Europa şi să reprezinte una din zece maşini cu baterii vândute în regiune până în 2030, a declarat directorul general european al BYD, Michael Shu, pentru Financial Times la începutul acestui an. 
 
Discuţiile dintre BYD şi Ungaria erau încă în curs de desfăşurare joi, au adăugat persoanele menţionate. 
 
BYD şi guvernul ungar au refuzat să comenteze, dar premierul Viktor Orbán a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă ca regiunea din sudul Ungariei, în apropiere de oraşul Szeged, să primească un mare impuls în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă după marile investiţii ale corporaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO