Auto

Chery Automobile: Nu suntem interesati de preluarea Daewoo Automobile Craiova

26.01.2007, 19:07 25

Producatorul auto chinez Chery Automobile a negat, in mod oficial, ca se afla in cursa de preluare a Daewoo Automobile Craiova, potrivit editiei electronice a publicatiei Shanghai Daily.
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat marti ca General Motors (GM) si Ford - SUA, Tata - India si Chery Automobile - China au depus scrisori de interes pentru preluarea companiei Daewoo Automobile Romania.
Scrisorile, depuse la Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), au fost preluate de AVAS odata cu activitatea fostei structuri a Ministerului Economiei, a afirmat Atanasiu. El a precizat ca autoritatile vor impune investitorului care va prelua Daewoo un anumit nivel al capacitatii de productie la Craiova.
Comisia de privatizare a Daewoo va avea o prima reuniune saptamana viitoare, discutiile vizand strategia de vanzare a actiunilor. Purtatorul de cuvant al Chery, Wang Wei, a respins ieri informatia, in cadrul unui interviu telefonic, si a spus ca producatorul chinez prefera sa se extinda prin intermediul unor parteneriate si nu prin investitii directe, fuziuni si achizitii.
"In comparatie cu ceilalti trei potentiali cumparatori, Chery se afla in urma acestora, in privinta capitalului, a experientei in consolidare si a controlului riscurilor financiare", a declarat Zhong Shi, ananlist independent in domeniul auto.
Chery a infiintat in strainatate sase fabrici, in cinci state, inclusiv in Rusia, Indonezia si Iran, iar investitiile au constat in furnizarea de tehnologie. Compania intentioneaza sa exporte in acest an 70.000 de automobile si sa infiinteze noi fabrici in strainatate, dar Wang nu a oferit detalii.
Automobile Craiova a cumparat actiunile detinute de compania coreeana Daewoo Motor la uzina de automobile Daewoo Craiova, pentru 60 mil. dolari. Contractul de transfer al participatiei de 51% si tranzactia creantelor, intre Daewoo Motor Co si Daewoo Automobile Romania, a fost semnat la sfarsitul lunii august 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO