Auto

Cel mai luxos SUV revine: Vezi aici cum arată noul Range Rover

Cel mai luxos SUV revine: Vezi aici cum arată noul Range Rover

Cel mai luxos SUV revine

Autor: Bogdan Alecu

16.08.2012, 14:08 4310

Range Rover este indiscutabil o emblemă a automobilelor de teren. Are peste 40 de ani de istorie, interval în care a fost recunoscut pentru calităţile sale. În plus, acesta s-a remarcat de-a lungul timpului nu numai prin performanţele în off-road, ci şi prin confort, acesta fiind utilizat inclusiv de către Majestatea Sa Regina Marii Britanii.

Cu toate că britanicii sunt cunoscuşi drept conservatori, în ultimul deceniu marca britanică a trecut prin multiple transformări. De la clasicul Range Rover a apărut Range Rover Sport şi mai nou Range Rover Evoque. Mai mult, în acest interval de timp marca a trecut din portofoliul BMW în cel al Ford şi în final la indienii de la Tata.

Cum era de aşteptat, designul noului Range rămâne unul conservator, dar actualizat. În plus, printre cele mai importante "modificări" reprezintă reducerea greutăţii cu nu mai puţin de 420 kg datorită noii caroserii autopurtate de aluminiu. În ceea ce priveşte designul, cele mai vizibile modificări se regăsesc la nivelul farurilor care amintesc acum de cele de pe Evoque. În ceea ce priveşte dimensiunile, britanicii au menţionat că ampatamentul a crescut cu 11,8 cm, ceea ce înseamnă un spaţiu mai generos pentru cei de pe bancheta spate, însă şi performanţe mai slabe în off-road. În plus, cei ce vor dori cu adevărat o limuzină pentru off-road pot achiziţiona pachetul Executive Class, care presupune înlocuirea banchetei spate cu două fotolii şi echipamente de birou de ultimă generaţie.

Gama motorizărilor de pe noul Range Rover va fi alcătuită dintr-un motor V8 pe benzină dotat cu un compresor mecanic şi două dieseluri, un TDV6 de 3,0 litri şi un TDV8 de 4,4 litri, toate fiind echipate cu o cutie de viteze automată de origine ZF cu opt trepte.

În condiţiile în care maşina urmează a fi lansată în cadrul Salonului Auto de la Paris de luna vitoare, britanicii nu au comunicat încă preţurile oficiale, dar ne putem aştepta la un preţ de pornire de peste 100.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO