Auto

Cehii de la Ramira iau fonduri europene pentru modernizarea fabricii din Baia Mare

La finalul lui 2016, compania avea 370 de angajaţi, iar în acest an intenţionează să mai recruteze încă 25.

La finalul lui 2016, compania avea 370 de angajaţi, iar în acest an intenţionează să mai recruteze încă 25.

Autor: Laurentiu Cotu

09.02.2017, 00:05 741
Producătorul de dispozitive pentru asamblarea caroseriilor auto Ramira din Baia Mare, controlat de cehii de la Chropynska Strojirna, a bugetat pentru acest an in­vestiţii de aproximativ 1 mil. euro, în principal pentru achi­ziţia unor noi utilaje şi modernizarea halelor de producţie.
 
Un proiect similar de investiţii a fost derulat de companie şi anul trecut, când Ramira a finalizat investiţii de circa 1 mil. euro în utilaje şi pentru modernizarea spaţiilor de lucru. Com­pania din Baia Mare este specializată în programe de su­dare a caroseriei şi linii de asamblare auto, inclusiv de control 3D. „Pentru acest an avem în plan continuarea modernizării spaţiilor de lucru, dar şi achiziţia unor noi utilaje, care să le înlocuiască pe unele dintre cele existente în pre­zent, depăşite din punct de vedere tehnic. Pentru rea­lizarea acestor obiective, avem în vedere accesarea unor fon­duri europene“, au declarat oficialii companiei Ramira.
 
Compania a mai spus că implementarea noilor proiecte de investiţii va duce şi la o creştere a capacităţii de producţie. În urmă cu doi ani, compania a câştigat un proiect european de aproximativ 2,2 mil. euro pentru achiziţia de echipamente tehnologice. Tot în 2015, cehii au investit 300.000 de euro, din fondurile proprii ale companiei, pentru modernizarea halelor de producţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO