Auto

Brassai, Ford: România să nu plângă după Mercedes

Autor: Bogdan Alecu

27.09.2010, 23:20 74

Zoltan Brassai, directorul de operaţiuni în cadrul CompanieiNaţionale de Vânzări a Ford România, importatorul mărcii americanepe piaţa locală, este de părere că Ford a luat o mai bună deciziesă vină în România decât Mercedes să investească în Ungaria, aiciexistând un potenţial de creştere mai mare.

"România este cea mai promiţătoare piaţă din Europa Centrală şide Est. Aici există un grad ridicat de pregătire, taxele sunt la unnivel scăzut, există un impozit unic şi, desigur, face parte dinUE. Dacă eu aş fi un investitor, eu aş investi în România înmomentul de faţă", a spus directorul de operaţiuni care coordoneazăo reţea de aproape 40 de centre Ford de pe piaţa locală. Aceastădeclaraţie vine pe fondul pierderii investiţiei Mercedes-Benz de800 mil. euro într-o uzină care o va construi la Kecskemet, înUngaria, la 140 km de graniţa cu România. În acelaşi timp, Audişi-a anunţat intenţia de a investi încă 900 mil. euro în uzina dela Gyor, Ungaria, pentru a majora capacitatea de producţie.

"Potenţialul pieţei din România este mult mai mare. Dacă neuităm la cifre, în urmă cu zece ani în Ungaria se vindeau de douăori mai multe maşini ca aici, situaţie care acum s-a schimbat cu180 de grade. Din acest motiv şi Ford a venit în România, nu înUngaria sau Slovacia", a spus Zoltan Brassai. În primele opt luniale anului, în România s-au înmatriculat aproape 55.500 de maşini,în timp ce în Ungaria puţin este 29.600 de unităţi, potrivitAsociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO