Auto

BMW 123d: Coupe de business bavarez

BMW 123d: Coupe de business bavarez

BMW 123d costa 31.000 de euro

18.01.2008, 16:36 51

Dupa lansarea versiunilor hatchback cu cinci, respectiv trei usi, BMW a marit gama modelului Seria 3 cu un coupe sedan, adica un fel de Seria 3 Coupe, dar cu dimensiuni ceva mai reduse.
Spre deosebire de multe automobile care au apelat la caroserii in trei volume, derivate din versiuni cu cinci usi, liniile caroseriei nu par a fi "adaptate", ci se continua elegant, din partea frontala catre spate.
Spre deosebire de hatchback, coupe-ul dispune numai de motorizarile de varf ale Seriei 1. Dintre acestea, s-a testat versiunea diesel 123d echipata cu motorul de 2,0 litri care dezvolta 204 CP la 4.400 rpm. Special pentru a atinge aceste performante, dieselul bavarez dispune de doua turbine, prima rezervata turatiilor joase, special proiectata pentru a se evita acel "gol turbo" si una care intra in functiune in plaja superioara de turatii. Iar rezultatul se vede clar in cifre, dar si in feelingul oferit. Viteza maxima pe care o poate atinge este de 238 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 7 secunde.
Dezavantajul acestui propulsor este insa cuplul motor maxim, care desi are o valoare impresionanta, de 400 Nm, este disponibil la aceasta valoare pe o plaja de turatii relativ ingusta - intre 2.000 si 2.250 rpm, ceea ce automat determina schimbarea frecventa a treptelor de viteza, pentru a beneficia de intreaga forta a motorului. Puterea este transmisa puntii spate prin intermediul unei cutii de viteze cu sase trepte, bine etajata si scurta.
Pretul de baza al lui BMW 123d este de aproape 31.100 de euro, cu TVA inclusa, echipare care dispune de control dinamic al tractiunii, sase airbaguri si buton de pornire. Optional este oferit pachetul M Sport, in valoare de 2.100 de euro, TVA inclusa, care contine printre altele suspensii sport ce ofera o mai buna stabilitate pe viraje, precum si volan sport imbracat in piele, care ofera un feedback bun. Scaunele sport, care includ si suport lombar, ofera un suport lateral exemplar, fiind o alegere optima in cazul in care se prefera un stil de condus mai sportiv.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels