Auto

Automobile Dacia, cea mai mare companie din România, a pornit parţial producţia: angajaţii lucrează în condiţii speciale, intrarea în uzină se face după verificarea temperaturii tuturor cu ajutorul unei camere termice

Autor: Bogdan Alecu

21.04.2020, 14:59 6198

La aproape o lună de la oprirea activităţii pe platforma de la Mioveni, din cauza pandemiei de coronavirus, Automobile Dacia reia producţia, întâi de componente şi de pe 4 mai de automobile.

"Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată astăzi, parţial, la Uzina Mecanică şi Şasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Şasiuri, Aluminiu, Logistică) şi la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. Producţia, asigurată în bază de voluntariat, se desfăşoară în condiţii de protecţie sanitară, de igienă şi securitate. În prima zi de lucru, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie şi despre regulile de urmat cu stricteţe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaţilor", au spus oficialii Direcţiei Comunicare Groupe Renault România.

Aceste măsuri vizează diferite etape de lucru. Traseul între domiciliu şi locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanţa socială. La sosire, angajaţilor li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice. Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă şi de distanţă socială. Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajaţii poartă măşti de protecţie.

În total pauza de producţie auto de la Dacia se va prelungi la şase săptămâni, cu o lună mai mult decât era programat iniţial, potrivit datelor comunicate oficial. În acest timp uzina putea produce nu mai puţin de 42.000 de maşini – cu condiţia să fi existat şi piaţă pentru acestea, în condiţiile în care piaţa europeană s-a prăbuşit cu 53% în martie din cauza restricţiilor determinate de pandemia de coronavirus.

Tot în data de 4 mai au anunţat şi cei de la Ford reluarea producţiei, ceea ce va ajuta la "punerea în mişcare" şi a furnizorilor de componente.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO