Auto

Audi A3, 100 de masini pregatite sa ia cu asalt soselele in acest an

22.09.2004, 00:00 20



Dupa noul Audi A3, lansat oficial pe piata romaneasca in toamna anului trecut, Porsche Romania, importatorul local al marcii germane a inceput comercializarea de saptamana trecuta a variantei A3 Sportback.



Cu preturi incepand de la 16.700 de euro fara taxe, noul A3 Sportback va permite importatorului sa realizeze, spun reprezentantii Porsche Romania, vanzari de 100 de unitati in acest an si aproape 300 anul viitor, ceea ce reprezinta aproximativ 30% din totalul vanzarilor Audi pentru anul 2005.



Punctele forte ale noului model sunt, potrivit nemtilor, design-ul si tehnologia incorporata.



Este evidenta astfel din punctul de vedere al designului apartenenta noului model la Audi Brand Group, divizie care include marcile Audi, Seat si Lamborghini si al carui sef in materie de design este binecunoscutul Walter Da'Silva.



Fiind pozitionat in clasa compacta, A3 Sportback vine cu o premiera pentru acest segment al pietei auto - tehnologia quattro (sistemul de tractiune integrala al celor de la Audi) si sistemul DSG (Direct Shift Gearbox, adica o cutie de viteze sportiva inspirata din tehnologia masinilor de competitie), dar si sitemul de navigatie DVD cu monitor.



Gama de propulsoare include trei variante pe benzina si doua diesel. Motoarele pe benzina au capacitati de 1,6 litri, 2 litri si 3,2 litri, si dezvolta intre 102 cai-putere si 250 cai-putere, in timp ce motoarele diesel, cu capacitati de 1,9 si 2 litri, dezvolta 105 cai putere, respectiv 140 cai putere.



In conditiile unui model sportiv si puternic, cum este cazul Audi A3 Sportback sunt cu atat mai importante sisemele de siguranta incorporate. Din acest punct de vedere, A3 Sportback vine cu echipari standard precum ABS (sistem impotriva blocarii rotilor la fanare) sau Servotronice (sistem ce asigura o adaptare a servodirectiei in functie de viteza). Acestor sisteme de siguranta activa li se adauga, cum este si normal, sisteme de siguranta pasiva, precum airbag-uri frontale, laterale si centuri de siguranta retractabile pentru locurile din fata.



Ca element de culoare, la declansarea airbag-ului motorul se opreste, usile se descuie, iar lampile interioare si luminile de avarie se aprind automat.



Nu lipsesc de pe lista dotarilor instalatia de climatizare cu control electronic al temperaturii, filtrul de praf cu carbon activ, geamurile si oglinzile exterioare actionate electric, sistemul de reglare a fascicului de lumina al farurilor, oglinzi scaunul soferului cu reglare pe verticala, volanul reglabil pe inaltime si adancime si deschiderea actionata electric a portbagajului.



Pe lista clientilor pentru Audi A3 Sportback se afla, potrivit reprezentantilor importatorului Porsche Romania, persoanele cu venituri peste medie, in general tineri, si dorinici de a iesi in evidenta. Nici nu este greu de facut acest lucru cu un Audi A3 Sportback, o data ce bariera reprezentata de pretul de cel putin 16.700 de euro fara taxe a fost depasita.





 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO