Auto

Asigurătorii au constituit rezerve tehnice pentru daune viitoare de 21,5 mld. lei în T1/2023, cu 1,4% mai puţin faţă de T1/2022

Asigurătorii au constituit rezerve tehnice pentru daune...

Autor: Mircea Nica

08.08.2023, 00:05 98

Din totalul rezervelor tehnice asigurătorii au pus deoparte pentru daune viitoare 12 mld. lei pentru asigurări generale, cu 7,8% mai mult faţă de T1/2022, reprezentând 56% din total ♦ La asigurările generale, cea mai mare parte a rezervelor, însemnând circa 49% din rezervele pe acest segment au fost pentru RCA, respectiv 5,86 mld. lei, mai mari cu 11%  Pentru asigurări de viaţă, societăţile au constituit rezerve de 9,5 mld. lei.

Companiile de asigurări au constituit în primul trimestru (T1) rezerve tehnice totale pentru daune viitoare în valoare de 21,5 mld. lei, în uşoară scădere cu 1,4% faţă de perioada si­mi­lară a anului trecut, în principal din cauza lipsei de informaţii cu privire la rezervele de daună din acea perioadă ale Euroins România, potrivit informaţiilor publicate în raportul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) privind evoluţia pieţei asigurărilor în primul trimestru (T1) din 2023.

Companiile de asigurări sunt obligate să constituie rezerve tehnice la momentul vânzării unei poliţe, în vederea respectării obligaţiilor faţă de clienţi. Astfel, din totalul rezervelor tehnice asigurătorii au pus deoparte pentru daune viitoare aproape 12 mld. lei pentru asigurări generale, cu 7,8% mai mult în primele trei luni din 2023, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentân o pondere de 56% din total.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO