LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Cum coordonezi strategia consiliului judeţean cu cea a municipiului reşedinţă de judeţ? Ce bariere apar în calea proiectelor?
Auto

Altur Slatina vrea să vândă bonduri de maximum 10 mil. lei şi să împrumute 3,4 mil. lei de la Adrian Andrici, unul dintre acţionari, pentru achitarea sumelor restante la bugetul statului

Altur Slatina (ALT), producător de piese auto, vrea să deruleze o emisiune de obligaţiuni în valoare de maxim 10 milioane lei şi să ia un împrumut de 3,4 milioane lei de la unul dintre acţionarii companiei, Adrian Andrici, pentru achitarea sumelor restante reprezentând taxe si impozite datorate statului.

Cele două măsuri vor fi discutate în adunarea generală a acţionarilor din 27 aprilie.

Emisiunea de obligaţiuni neconvertibile va avea o dobândă de 7% şi o scadenţă (maturitate) de 3 ani, urmând să fie derulată sub forma unei sau mai multor oferte adresate publicului, anumitor investitori calificaţi şi/sau profesionali, sau ca plasament privat către investitori.

De asemenea, pe ordinea de zi se află ”ratificarea Hotararii Consiliului de Administratie nr. 2/25.03.2021 prin care s-a aprobat incheierea unui contract de imprumut intre Altur şi dl. Adrian Andrici  in suma de 3.461.007 lei, pentru o perioada de 1 an. Imprumutul are ca scop achitarea sumelor restante reprezentand taxe si impozite datorate statului roman in scopul reducerii/anularii penalitatilor (OUG 69/2020) care ar putea fi aplicate”.

Altur a încheiat 2020 cu o cifră de afaeri de 75.3 milioane lei, faţă de 103.6 milioane lei în 2019, şi o pierdere de 13.7 milioane lei, faţă de 1.9 milioane lei în anul precedent.

Capitalizarea bursieră a Altur (ALT) este de 33 milioane lei după ce de la începutul acestui an acţiunile ALT au crescut cu 56%, pe fondul unor tranzacţii de 953.960 lei. 

Investitorul Adrian Andrici are o deţinere de 27,9% din companie, iar  Mecanica Roteş are o participaţie de 28,15%.

 
 


 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.