Auto

Aglomeratie de lansari pe piata romaneasca

10.03.2004, 00:00 13

A doua generatie a modelului Opel Astra va continua sa fie vanduta si in Romania sub numele Astra Classic II, potrivit reprezentansilor Opel Romania. Pretul de pornire Astra Classic II este de 8.870 Euro (pret CIP - fara taxe), iar varianta care include in dotarea de serie aer conditionat, ABS, dublu airbag, inchidere centralizata si servodirectie poate fi achizitionata incepand de la 9.710 Euro (pret CIP).
Strategia Classic prevede, potrivit celor de la Opel, introducerea in segmentul compact a unor versiuni accesibile ale Opel Astra. Astra Classic II are la baza modelele Viva, dar este superioara acestora din punct de vedere al motorului de baza (este cel de 1.4l 16V de 90 CP (in loc de 1.2l la Viva), iar versiunea de baza a caroseriei este de 5 usi (nu de trei usi ca la Viva). In plus, sistemul ABS este in dotare standard pentru Astra Classic II.
Astra Classic II - la fel ca si predecesorul sau - este produsa in Polonia, la fabrica moderna din Gliwicze unde se produce si Opel Agila.
Versiunea 2004 modelului Fiat Stilo a ajuns si pe piata romaneasca, anunta importatorul oficial al marcii, Autoitalia. Noua versiune este disponibila in varianta de caroseria pe 5 usi, precum si noi culori, interioare, dar si motorizari si transmisii noi. Cele 22 versiuni comercializate pe piata romaneasca au preturi CIP incepand de la 10.475 Euro si cuprind 3 tipuri de caroserie - 3 usi, 5 usi si versatila Multi Wagon. Versiunea de caroserie cu 3 usi este disponibila in 4 niveluri de echipare - Active, Dynamic, Abarth si Abarth Selespeed, in timp ce versiunea cu 5 usi a noului Stilo si Mutli Wagon sunt disponibile in 2 niveluri de echipare - Active si Dynamic. Si in ceea ce priveste gama de motorizari italienii au anuntat cateva premiere. Astfel, nou Stilo este comercializat intr-o gama de 4 motorizari benzina 1.4 litri (95 CP), 1.6 litri (103 CP), 1.8 litri (133 CP) si 2.4 litri (170 CP) si 3 motorizari Common Rail diesel - 1.9 JTD (80 CP), 1.9 JTD (115 CP) si 1.9 MultiJet (140 CP). Cu exceptia noului motor de 1.4 litri, ce beneficieaza de o cutie de viteze manuala in 6 trepte, toate celelalte sunt echipate cu cutii de viteze manuale cu 5 trepte sau cu Selespeed - cutia maunala secventiala robotizata derivata din Formula 1 - disponibila doar pe motorizarea 2.4 litri.
Porsche Romania, importatorul grupului german Volkswagen pe piata romaneasca, a lansat saptamana aceasta noua generatie de autoutilitara Volkswagen Caddy. Pana acum au fost vandute 35 de unitati, potrivit directorului general al companiei, Brent Valmar, urmand ca pe ansamblul anului sa se ajunga la 400 de unitati. Pe langa varianta Kombi, destinata pasagerilor si versiunea de marfa Furgon, au fost prezentate o varianta special conceputa pentru Politie, precum si una destinata taximetriei. Caddy Kombi poate transporta 7 persoane si poate fi achizitionata la preturi intre 11.400 si 13.900 euro fara taxe, iar varianta Caddy Furgoncosta intre 10.800 euro si 13.300 euro fara taxe.
Noul Caddy este construit pe platforma tehnica a noului Golf 5 si a lui Volkswagen Touran. De altfel, peste 50% dintre componente sunt comune. Caddy este disponibil in doua variante de motorizare - benzina 1,4 litri (75 CP) si diesel 2 litri (70 CP). Luan viitoare vor fi disponibile alte doua motoare, de 1,6 litri benzina (102 CP) si 1,9litri turbodiesel (104 CP).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO