Auto

ACAROM are o nouă conducere: Christophe Dridi, preşedintele Dacia, preia şefia Asociaţiei

ACAROM are o nouă conducere: Christophe Dridi,...

Autor: Bogdan Alecu

30.09.2020, 19:55 227

Christophe Dridi, preşedintele şi directorul general al Automobile Dacia, a preluat conducerea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) în urmă alegerilor interne.

"Sectorul auto traversează o perioada interesantă, cu multe provocări şi posibile schimbări la orizont. Trebuie să ne asigurăm că industria auto va avea in România o evoluţie viitoare pozitivă. Sunt convins că numai printr-un dialog continuu cu autorităţile locale şi naţionale, cu toţi cei implicaţi, putem atinge obiectivele stabilite de Adunarea Generală ACAROM pe cele 5 axe: Creşterea integrării locale, O piaţă auto internă reglementată, îmbunătăţirea infrastructurii de transport, Educaţie şi Cercetare-Dezvoltare-Inovare modernă, Consolidarea ACAROM că asociaţie reprezentativă a industriei auto naţionale." a declarat Christophe Dridi, noul preşedinte ACAROM.

Ian Pearson, preşedintele Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piaţa locală şi Silviu Badea, directorul general al Grup Industrial de Componente Piteşti au fost desemnaţi vicepreşedinţi.

Christophe Dridi mai este şi preşedinte al PAR – Parteneriatul Auto Român – un grup de lucru destinat promovării şi dezvoltării industriei auto, fondat în iulie 2011, din care fac parte ACAROM, Dacia, Ford, cei mai mari producători de componente auto şi AHK, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Alegerile interne vin în urma încheierii mandatului lui Gabriel Sicoe la conducerea ACAROM, Sicoe fiind şi director Afaceri Publice în cadrul Automobile Dacia.

ACAROM a fost fondată în 1996 de către Constantin Stroe, la acea vreme director general al Automobile Dacia, iar el a fost preşedintele asociaţiei până la decesul său din decembrie 2016.

 ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România, recunoscută cu statut de utilitate publică prin HG 410/2020. ACAROM reuneşte aproximativ 170 de companii din sectorul auto: cei doi constructori de autoturisme locali, Automobile Dacia şi Ford România, sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internăţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori auto cu capital românesc, prestatori de servicii, entităţi de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice. Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 14 miliarde Euro şi oferă peste 113.000 locuri de muncă. 21% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO