Auto

A doua schimbare la conducerea Ford în mai puţin de trei luni

Autor: Bogdan Alecu

02.12.2010, 23:41 28

Jan Gijsen va prelua de la 1 ianuarie 2011 funcţia de preşedinteal Ford Ro­mânia, devenind astfel şi director al fabricii de laCraiova, după ce primul executiv din România al constructo­ruluiamerican Dionisio di Campos, care s-a ocupat de proiectul Craiovaîncă de la început, va pleca la uzina din Valencia.

În prezent Jan Gijsen este director al diviziei pentru pieţe noiîn cadrul Ford Europa. În acelaşi timp, Gijsen va fi responsabil derelaţia Ford Europa cu uzina Ford Otosan, un joint-venture alconstructorului american din Turcia, unde este produsă utilitaraTransit Connect, asamblată şi la Craiova.

Venirea lui Gijsen la Ford România este cea de-a doua schimbarela conducerea diviziei autohtone a constructorului american, dupăce în luna septembrie Henrik Nenzen a preluat de la Paul Flanaganfuncţia de managing director al diviziei de importuri şi vânzări pepiaţa locală.

Reprezentanţii Ford nu au oferit informaţii suplimentare legatede mo­tivele care au dus la aceste schimbări.

Cota de piaţă a Ford a scăzut la jumătate în primele trei lunide la preluarea oficială a importurilor de către Ford România,potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor Auto.Reprezentanţii Ford au explicat scăderea prin faptul că peste 30%din maşini erau reexportate în prima parte a anului.

Potrivit reprezentanţilor compa­niei, Jan Gijsen va supervizadez­vol­tarea operaţiunilor Ford de la Craiova într-un moment încare uzina se pre­găteşte pentru lansarea de noi produse şi pentruatingerea capacităţii maxime de producţie.

Dionisio di Campos va prelua funcţia de director general pentruproducţie în cadrul uzinei Ford din Valencia, Spania, uzină undeeste produs şi modelul Fiesta, pe platforma căruia va fi proiectatşi viitorul model de clasă mică ce va intra anul viitor înproducţie la Craiova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO