A doua schimbare la conducerea Ford în mai puţin de trei luni

Autor: Bogdan Alecu 02.12.2010

Jan Gijsen va prelua de la 1 ianuarie 2011 funcţia de preşedinte al Ford Ro­mânia, devenind astfel şi director al fabricii de la Craiova, după ce primul executiv din România al constructo­rului american Dionisio di Campos, care s-a ocupat de proiectul Craiova încă de la început, va pleca la uzina din Valencia.

În prezent Jan Gijsen este director al diviziei pentru pieţe noi în cadrul Ford Europa. În acelaşi timp, Gijsen va fi responsabil de relaţia Ford Europa cu uzina Ford Otosan, un joint-venture al constructorului american din Turcia, unde este produsă utilitara Transit Connect, asamblată şi la Craiova.

Venirea lui Gijsen la Ford România este cea de-a doua schimbare la conducerea diviziei autohtone a constructorului american, după ce în luna septembrie Henrik Nenzen a preluat de la Paul Flanagan funcţia de managing director al diviziei de importuri şi vânzări pe piaţa locală.

Reprezentanţii Ford nu au oferit informaţii suplimentare legate de mo­tivele care au dus la aceste schimbări.

Cota de piaţă a Ford a scăzut la jumătate în primele trei luni de la preluarea oficială a importurilor de către Ford România, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importa­torilor Auto. Reprezentanţii Ford au explicat scăderea prin faptul că peste 30% din maşini erau reexportate în prima parte a anului.

Potrivit reprezentanţilor compa­niei, Jan Gijsen va superviza dez­vol­tarea operaţiunilor Ford de la Craiova într-un moment în care uzina se pre­găteşte pentru lansarea de noi produse şi pentru atingerea capacităţii maxime de producţie.

Dionisio di Campos va prelua funcţia de director general pentru producţie în cadrul uzinei Ford din Valencia, Spania, uzină unde este produs şi modelul Fiesta, pe platforma căruia va fi proiectat şi viitorul model de clasă mică ce va intra anul viitor în producţie la Craiova.