Analiză

Urmăreşte aici cum îşi face Andrei Silviu Petran, un tânăr de 26 de ani, o agenţie de turism specializată pe vacanţe de aventură. Astăzi: Despre primele angajări

Urmăreşte aici cum îşi face Andrei Silviu Petran, un tânăr de 26 de ani, o agenţie de turism specializată pe vacanţe de aventură. Astăzi: Despre primele angajări

Autor: Mirabela Tiron

09.05.2011, 18:44 2326

Ziarul Financiar vă prezintă cum un tânărîntreprinzător român, Andrei Silviu Petran, account manager la omare companie de telefonie mobilă, îşi face o agenţie de turismprin programul 10.000 de euro pentru tinerii întreprinzători,recent iniţiat de guvernul român.

Andrei Petran va povesti pentru cititorii ZFprin ce trece, ce decizii ia pas cu pas în dezvoltarea afaceriisale. El a înfiinţat compania Exploratist în februarie 2011 şi acumangajează oameni.

Citiţi aici cum s-a derulat angajarea primilor patru oameni:"Provocarea a venit de la neconcordanţa între cum vedeam eu jobulşi aşteptările aplicanţilor", spune Petran.

Andrei Petran despre angajările de laExploratist

"Procesul de recrutare pentru Exploratist a început devreme, cu2 luni şi jumătate înainte de termenul stabilit pentru lansareasite-ului, în idea în care eram convins ca o să dureze ceva timppână când o să găsesc oamenii potriviţi. Ca şi strategie am alesportalurile de joburi online-ul şi recomandările.

Dorinţa mea era ca în momentul în care lansăm exploratist.ro săavem şi oamenii angajaţi. Îmi făcusem structura organizaţională,alocasem responsabilităţile fiecărei poziţii: 1 Travel Coordinator,1 Research Specialist, 1 Online Specialist şi 1 Agent.

Provocarea în procesul de recrutare, pe lângă numărul mare deaplicanţi şi timpul alocat selecţiei şi întâlnilor cu cei selectaţipe lista scurtă, a venit de la neconcordonţa între cum vedeam eujob-ul şi aşteptarile celor care au participat la interviu.

Mi-am dat seama că selecţia am făcut-o bazându-mă pe: atitudinepozitivă, creativitate, iniţiativă, expertiză în domeniu şipersonalitate de învingător. Rezultatul: o echipă unită,comunicativă, diversă şi plină de energie."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO