Analiză

Dragoş Cabat: În 2011 marjele din telecom vor scădea. Va fi bine pentru jucătorii din comerţ şi energie

Autor: Cristina Rosca

25.08.2011, 12:09 187

Dragoş Cabat, analist financiar şi partener în cadrul Efin.ro, spune într-un interviu pentru ZF TV referitor la topul celor mai profitabile companii din România anul trecut, că se aşteaptă ca anul viitor situaţia să arate puţin diferit, însă schimbările nu vor fi radicale.

"Pe 15 dintre cele mai profitabile 20 de companii din 2010 le vom regăsi şi anul viitor. Sunt jucători prea mari pentru a ieşi din top, şi în plus nu există multe opţiuni pentru cine i-ar putea înlocui".

El mai spune că este probabil ca Petrom să rămână lider, la fel ca şi în 2010. Mai mult, şi ceilalţi jucători din domeniul energetic vor avea evoluţii bune în 2011.

"În sectorul telecom vom vedea o serie de evoluţii ceva mai diferite. Piaţa este matură, de aceea marjele de profit vor fi tot mai mici, iar cheltuielile de publicitate tot mai mari. Am observat că în ultima perioadă cei mai mari jucători - Orange şi Vodafone - au lansat oferte tot mai interesante".

Cabat spune şi că începând cu acest an am putea vedea o revenire a comerţului, în special a retailului, şi o evoluţie pozitivă a marjelor de profit din acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO