Analiză

Destinaţiile turistice din Europa s-au scumpit cu până la 15% în acest an

Autor: Iancu Liviu

27.02.2011, 12:59 35

Preţurile pachetelor turistice din Europa au crescut în acest ancu până la 15%, în top aflându-se Turcia, Anglia, Franţa şi Spania,iar turoperatorii explică majorările prin ieşirea acestor ţări dincriză şi printr-o cerere mai mare, pe fondul renunţării turiştilorla vacanţele în Egipt şi Tunisia, informează Mediafax Business.

"Aproape toată Europa s-a scumpit. Europa iese din criză şi numai vede sensul preţurilor scăzute. Au dat aproape doi anipreţurile în jos, dar acum tind să revină la nivelurile din2007-2008", a declarat Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turismParalela 45.

El a adăugat că, în schimb, nicio destinaţie europeană nu s-aieftinit în acest an.

Potrivit lui Burcea, pe primul loc în topul scumpirilor dinacest an se situează Turcia, cu până la 15%, pe fondul cererilortot mai mari de la an la an.

Operatorii de turism din Marea Britanie şi Franţa au urcatpreţurile cu 5-10%, în timp ce pachetele din Spania s-au scumpit cu2-5%. De asemenea, hotelierii bulgari au crescut tarifele cu pânăla 5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO