Aleph Story

ALEPH STORY: PSD-UL produce milionari adevăraţi. O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar şi Bogdan Nicolae, Aleph News

08.06.2021, 18:20 595

O discuţie cu Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar, şi Bogdan Nicolae, Aleph News.

 

Cristian Hostiuc: Un fost vicepremier în guvernul PSD şi un fost ministru de Finanţe Viorel Ştefan şi-a vândut jumătate din acţiunile deţinute la o companie - Transport Trade Services, care este cel mai mare transportator naval de pe Dunăre, într-o ofertă publică de vânzare la bursă. Şi din vânzarea acestui pachet de acţiuni, pe jumătate din acţiunile deţinute, a încasat 6 milioane de euro, adică aproape 29 de milioane de lei. Deci, putem să producem milionari adevăraţi, nu?

Bogdan Nicolae: Şi partea bună este că bursa la noi funcţionează şi e un semnal bun, poate şi după pandemie, că lucrurile încep să se mişte. Transporturile au fost mereu un punct de atarcţie entru investitori, mai ales că România are căi de navigaţie care fac legătura de comerţ de la Est la Vest şi care sunt subutilizate, din punctul meu de vedere, nu am dus încă transportul fluvial, dunărean, la potenţialul pe care îl putem atinge.

 

Cristian Hostiuc: Asta înseamnă că pachetul de acţiuni cu care a mai rămas Viorel Ştefan va valora dublu dacă ceea ce spui tu se va adeveri. Dar vreau să îmi spui cum crezi tu că a ajuns un social democrat, să îi spunem aşa - social democraţii care întotdeuna au ca reper ce face pensionarul mâine, cum creşte pensia – a ajuns milionar?

Bogdan Nicolae: Ne aducem aminte şi de zicala lui Iliescu „sărac şi cinstit”. ăsta a fost brandul cu care Partidul Social Democrat a atras foarte mulţi membri. Nu este cazul de faţă. Un om care a stat mai mult de 25 de ani pe culoarele puterii sau în preajma informaţiilor de interes în plan economic, un om care este într-un mediu financiar zi de zi, cred că a fost îmbibat chiar mai devreme de principiile capitalismului şi a acumulării de capital.

 

Cristian Hostiuc: Şi a stat cuminte, dar a rămas la putere şi acum, la 67 de ani, şi-a vândut o parte din acţiuni într-o operaţiuni extrem de capitalistă – vânzarea într-o ofertă publică la Bursă. Deci, ca să spunem aşa, social democraţia produce şi milionari în adevăratul sens al captalismului.

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO