Afaceri de la zero

Vedetele americane s-au lansat in muzica

12.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Fostul campion mondial de box al usorilor, americanul Oscar De La Hoya s-a decis sa-si continue cariera pugilistica, pregatindu-se intens pentru a-si lua revansa in fata lui Shane Mosley. Evenimentul nu se va produce insa inainte de luna ianuarie a anului viitor, motivul constituindu-l noua ocupatie a starului american. Oscar este decis sa-si ocupe urmatoarele luni cu un lung turneu promotional de lansare a primului sau compact disc muzical. In lumea muzicii americane, De La Hoya nu este primul sportiv celebru care-si exercita talentul. Lista este deja foarte lunga. Spre exemplu, Shaquille O'Neal, uriasul pivot al lui LA Lakers, a lansat pe piata cinci CD-uri cu nume care mai de care mai incitante: "Shaq Diesel", primul dintre ele, aparut in '93, s-a vandut in 861.000 de exemplare. Astazi, Kobe Bryant, perechea sa in echipa campioana a NBA-ului, a iesit si el pe piata cu o melodie intitulata K.O.B.E., inregistrata la Sony Muzic Columbia, textul putand fi citit de catre fanii sai pe site-ul Internet la adresa www.KobeBryant.com. Versurile, care-i apartin suna cam in genul asta: Pentru ce traiesc/Baschet si muzica/Cand intru in arena/Incepe nebunia/Din America pana-n Italia/Caut o femeie magica, simpatica/Femeia viselor mele/Intr-o zi o voi gasi/Daca vei fi tu aceia/Fa-ma sa inteleg/De la televiziunea din Milano. Versurile, destul de naive, sunt interpretate in versiune rap apropiata de stilul cantaretului italian Jovanotti. Celelalte versete aoparute pe internet si care vor deveni viitoare slagare Bryant poarta numele "Thug poet", "One World", "Baby" si "Mistress".

Nu toti campioni prefera varianta solistica in domeniul muzicii. Multi prefera sa puna bazele unei case de discuri si sa porneasca in cautarea tinerelor talente. Mike Tyson a fost primul in domeniu, fondand "Tyson Records". Cuprins de febra muzicii, Tyson, impreuna cu Cannibus, un cvasidebutant in ale rap-ului, au lansat CD-ul "Second Round KO", primit foarte bine de public, desi nu se poate spune ca vocea "fiarei" rupe gura targului. "Suntem cei mai puternici din lume, suntem super, si impreuna vom bate pe oricine ne sta in cale, suna avertismentul "latrat" de Iron Mike. Pe fata CD-ului, o eticheta avertizeaza. "Aviz parintilor: contine versuri adaptate publicului adult".

Lui Tyson i-au urmat si alti pugilisti, adversarul sau, ramas fara o bucata de ureche, Evander Hollifield fondand casa de discuri "Real Deal Records".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania