Afaceri de la zero

UE sfatuieste Spania sa renunte la protectionism

09.03.2006, 00:00
UE a atras atentia Spaniei asupra faptului ca legislatia referitoare la conditiile de preluare ale companiilor nu este in acord cu reglementarile Uniunii.

Comisia Europeana a acordat Spaniei un termen de zece zile lucratoare pentru a raspunde acestor obiectii, a declarat ieri purtatorul de cuvant Oliver Drewes. Comisia este indreptatita sa actioneze statul spaniol in justitie si sa impuna amenzi, in cazul in care acesta isi va mentine pozitia actuala, informeaza Wall Street Journal.

Exista nemultumiri referitoare la tendinta guvernelor de a adopta o atitudine protectionista asupra companiilor de utilitati.

Desi a refuzat sa faca public continutul scrisorii primite din partea UE, purtatorul de cuvant a specificat ca au fost adresate intrebari referitoare la pericolul restrictionarii circulatiei libere a capitalului, considerat principiul central al pietei interne europene.

In timp ce unele state membre incearca sa protejeze companiile autohtone de preluarile externe, Comisia de la Bruxelles considera ca asemenea fuziuni ar putea avea ca efect cresterea nivelului de competitivitate si scaderea preturilor pentru consumatori.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania