Afaceri de la zero

Tirana, traieste intens febra europariurilor

15.06.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Albania traieste din plin febra Europenelor din Belgia si Olanda, desi echipa nationala nu s-a calificat pentru turneul final. Pur si simplu, tara a fost invadata de case de pariuri unde agitatia inaintea meciurilor este de nedescris. Potrivit cotidianului financiar Ekonomia, bookmakerii pun la bataie zilnic cate 1,5 milioane marci pe piata neagra a afacerilor de acest gen.

In capitala Tirana, Palatul Culturii, aflat in plin centrul orasului, a devenit peste noapte gazda a nu mai putin de o suta de oficii unde amatorii de pariuri isi pot juca economiile mizand pe rezultate, marcatori, sau minutele in care se vor inscrie golurile.

ai toate acestea intr-o tara in care se traieste de pe o zi pe alta, asa dupa cum sustin statisticile. Ca si in Romania, raspunsul la acest paradox este oferit de economia subterana, care nu poate fi contabilizata. Altfel nu se poate explica de unde ar putea incasa nu mai putin de 150.000 de marci acela care reuseste sa indice viitoarea campioana a Europei.

Aici trebuie amintit si faptul ca politia nu indrazneste sa-si bage nasul sub nici o forma, desi aceste case de pariuri sunt fara discutie in afara legii. Teama de represalii din partea celor gasiti in ofsaid este mare, amintirile cu rafuieli armate in plina strada fiind inca destul de proaspete in memoria tuturor.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania