Afaceri de la zero

Selectie pentru bancile care crediteaza IMM

12.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Agentia Nationala pentru Ocupare si Formare Profesionala (ANOFP) va organiza, pe data de 12 iunie 2000, o licitatie publica deschisa in vederea desemnarii bancii care va fi autorizata sa acorde credite din fondul pentru plata ajutorului de somaj, intreprinderilor mici si mijlocii sau unitatilor coopertiste, care creeaza noi locuri de munca din care minimum 50% pentru someri, se arata intr-un comunicat remis Ziarului Financiar.

Pentru acest an, conducerea ANOFP a prevazut pentru acordarea de credite intreprinderilor mici si mijlocii sau unitatilor cooperatiste, din bugetul pentru plata ajutorului de somaj, suma de 100 miliarde lei. In urma acordarii acestor credite, s-a estimat ca vor fi stomeri.

Caietul de sarcini poate fi procurat de la sediul ANOFP. Licitatia este organizata in conditiile prevazute de Legea nr. 1/1991, privind protectia sociala a somerilor si reintegrarea lor profesionala, republicata si completata prin Legea nr. 65/1997. ANOFP a transmis invitatii de participare urmatoarelor banci: Banca Comerciala Romana (BCR), Banca Romana de Dezvoltare (BRD), Banc Post, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).

Creditele se acorda pentru agentii economici care angajeaza minim 50% din persoane din randul somerilor. Dobanda bonificata reprezinta 50% din taxa oficiala a scontului stabilita de Banca Nationala a Romaniei.

Aceasta masura de combatere a somajului, respectiv acordarea de credite, a fost aplicata inca din anul 1995. In anul 1999, au fost acordate credite in valoare de 100 miliarde lei unui numar de 426 de intreprinderi, fiind create 3379 locuri de munca, din care pentru someri 1763.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania