Afaceri de la zero

Schumacher a pornit la vanatoare de recorduri

30.06.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Marele Premiu al Frantei la Formula 1 va sarbatori duminica (transmisie directa la PRO TV de la ora 15.00) cea de-a 50-a prezenta in calendarul Campionatului mondial. Circuitul de la Magny Cours (4,25 km ce vor fi parcursi de 72 de ori), care va fi pentru a zecea oara gazda, a adunat anul trecut in tribune, in ciuda ploii, nu mai putin de 110.000 de spectatori (record pentru MP al Frantei).

Borna de hotar intre prima si a doua parte a sezonului, MP al Frantei promite un duel aprig intre pilotii celor doua echipe fruntase ale ierarhiei, Ferrari si McLaren. Motiv pentru care Ron Dennis nu si-a slabit din ochi pilotii in ultima saptamana, desi, el insusi recunoaste ca "sezonul nu ne-a fost deloc prielnic, iar marele favorit la titlu ramane Michael".

Pilotul german, care recent si-a lansat,la pretul de 5 euro bucata, propriul CD-ROM - povestea vietii, afacerilor, circuitelor din Formula 1, succeselor si dramelor traite in cariera -, pare decis sa nu scape nici un record.

Cunoscut ca unul dintre cei mai rapizi piloti din istoria Formulei 1, Schumi ar putea deveni la Magny Cours liderul recordurilor de tur, momentan el impartind sefia ierarhiei cu francezul Alain Prost, cu 41 de reusite. Daca sansa va fi de partea sa si va incheia cursa victorios, dublul campion mondial l-ar ajunge, ca numar de victorii (41), pe marele campion brazilian Ayrton Senna. "Eu nu sunt Senna. El a fost un pilot special. Nu este cazul sa fim comparati, deoarece el nu a avut sansa de a mai concura", a tinut sa precizeze germanul amatorilor de senzational. Desi evita comparatia, Schumi ramane legat de Magic Senna si la numarul de titluri, victoria sa la finele sezonului actual aducandu-l la egalitate, cate trei titluri, cu starul brazilian. ai, probabil, nu se va opri aici la rand urmand recordurile lui Alain Prost (4 titluri) si Juan Manuel Fangio (5 succese).

O alta pista pe care Michael va lupta din greu este aceea a recordului de puncte in Formula 1 detinut de Prost (798,5), dat fiind faptul ca actualmente pilotul german se situeaza doar pe pozitia a treia, cu 548 puncte, fiind devansat, de cine altul decat de Ayrton Senna (614 puncte). Daca in 1997 nu ar fi fost atat de impulsiv in tentativa de a-l scoate din joc pe Villeneuve la Jerez, Schumi ar fi pastrat si cele 78 de puncte cucerite in acel sezon si pe care FIA i le-a anulat, si s-ar fi aflat acum pe pozitia secunda cu 616 puncte.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania