Afaceri de la zero

Romania vrea sa vanda de 100 de milioande de dolari in Thailanda

02.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Schimburile comerciale din Romania si Thailanda pot ajunge in scurt timp la 100 de milioane de dolari anual, prin aplicarea masurilor stabilite intr-un protocol semnat miercuri de ministrul Industriei si Comertului, Radu Berceanu si omologul sau thailandez, Supachai Panitchpakdi, relateaza Mediafax.

In prezent, valoarea schimburilor comerciale dintre cele doua tari se ridica la 40 de milioane de dolari, suma realizata in special de exporturile romanesti in Thailanda. Thailanda este interesata sa importe produse metalurgice si ingrasaminte, precum si sa colaboreze cu firme romanesti la realizarea unor proiecte in domeniul industrial, cum ar fi fabricarea unor linii electrice, constructia unor fabrici de zinc. Partea thailandeza a propus infiintarea, in Romania, a unor firme mixte care sa contribuie la realizarea unor proiecte in Balcani.

Romania poate exporta in Thailanda produse chimice, ingrasaminte, otel, produse metalurgice, masini-unelte, rulmenti, echipament petrolier, mobila, sticlarie, vinuri, ape minerale, medicamente, elicoptere, autovehicule si poate importa orez, produse agro-alimentare, conserve de legume si fructe, produse marine, confectii, bijuterii, produse electronice, computere si componente, articole sport.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania