Afaceri de la zero

Romania forteaza intrarea in Grupa Mondiala

14.07.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Incepand de astazi si pana duminica, la Harare, echipa de Cupa Davis a Romaniei isi va juca sansa de a accede in Grupa Mondiala. Adversar, reprezentativa Zimbabwe. Pentru acest meci, reprezentantii nostri s-au reunit inca de marti la fata locului. Antrenorul nejucator Florin Segarceanu si Dinu Pescariu venind de la Bucuresti, Andrei Pavel, Razvan Sabau, Gabriel Trifu si capitanul nejucator Adrian Marcu de la Frankfurt.

La inceput, teama pentru securitatea delegatiei noastre a fost destul de mare. Conflictele dintre fermierii albi si cei de culoare, precum si gravele incidente petrecute duminica trecuta, cu ocazia meciului de fotbal Zimbabwe - Africa de Sud, soldate cu 14 morti si sute de raniti, au avut darul de a starni ingrijoare. Pe masura trecerii zilelor, insa, situatia s-a calmat si acum este liniste deplina. "Stam la un hotel bun, un microbuz ne transporta la sala si inapoi, iar masurile de securitate nu sunt excesive", a declarat Florin Segarceanu cotidianului ProSport.

Sala in care se va juca este de fapt un teren in aer liber, care a fost acoperit pentru ca la Harare ploua cam in fiecare zi in jurul pranzului. Suprafata de joc este una semirapida (Greenset), "oricum mai rapida decat ne asteptam", dupa cum a marturisit Segarceanu. Neasteptat este si interesul scazut in jurul acestei partide, organizatorii scontand pe cel mult 1500 de spectatori in conditiile in care arena poate primi pana la 3000 de persoane.

Adversarul inseamna, practic, doi tenismani mari si lati, fratii Black. Byron este numarul 23 in clasamentul ATP, iar Wayne ocupa pozitia 96. Dar impreuna alcatuiesc un cuplu redutabil.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania