Afaceri de la zero

Romania a reintrat in Grupa Mondiala a Cupei Davis

17.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Echipa de Cupa Davis a Romaniei s-a calificat ieri in Grupa Mondiala, invingand selectionata Zimbabwe prin victoria lui Andrei Pavel , cu scorul de 6-2, 6-4, 6-1, impotriva lui Byron Black, cel mai valoros jucator zimbabwean.

Acest succes plaseaza echipa noastra in randul celor mai bune 16 de pe glob, permitandu-i sa participe anual la intrecerea pentru cucerirea Salatierei de Argint.

Vineri, dupa prima zi a meciului Zimbabwe-Romania, disputat pe arena City Sport Centre, scorul a fost egal, 1-1. Punctul nostru a fost realizat de Andrei Pavel care l-a intrecut cu 6-4, 7-6 (7/2), 6-2 pe Kevin Ullyet, in vreme ce Razvan Sabau, a pierdut cu 2-6, 6-4, 5-7, 2-6 in fata liderului gazdelor Byron Black.

Ziua de sambata, rezervata probei de dublu a fost adjudecata de tandemul Andrei Pavel/Gabriel Trifu, care a reusit sa se impuna in fata cuplului format din Wayne Black (fratele lui Byron) si Kevin Ullyet in trei seturi, 7-5, 6-2, 7-6 (7/2), facand astfel ca Romania sa se prezinte in ultimele doua jocuri de simplu cu avantaj de un punct.

Alaturi de cei trei jucatori care au intrat pe teren, merita remarcati si antrenorii Adrian Marcu si Florin Segarceanu pentru inspiratia cu care au gasit cea mai potrivita formula de echipa.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania