Afaceri de la zero

Rezervari gratuite pentru Palma de Mallorca sau Neptun, prin Internet

08.06.2000, 00:00 Autor: Cosmin Ghinea


Turismul romanesc se poate vinde mai usor pe Internet, reducand costurile de comercializare si promovare ale societatilor cu activitati in acest domeniu, in conditiile in care rezervarile la majoritatea hotelurilor si agentiilor de turism se vor realiza online, au declarat ieri intr-o conferinta de presa oficiali ai Oficiului de Promovare a Turismului.

Unul din aceste sisteme de rezervare, furnizat de compania americana REZQ International, provider international de solutii internet in segmentul new business, poate fi accesat gratuit atat de clienti finali cat si de companiile din domeniu, s-a mai spus la conferinta.

"Prin intermediul acestuia va fi prezentata oferta pentru turisti, respectiv informatii legate de cazarea in hoteluri, ca si despre programele turistice ale agentiilor de turism, cum ar fi cele legate de circuite turistice in tara si in strainatate, in acelasi timp existand posibilitatea efectuarii de tranzactii comerciale", au spus oficiali ai companiei americane.

Pe langa avantajele legate de accesibilitatea non-stop si utilizarea facila de catre clienti si furnizorii de servicii de turism, noul sistem ofera flexibilitate pentru hotelurile sau agentiile de turism, care pot interveni in sistem pentru a modifica in orice moment inventarul de camere oferite, precum si tarifele practicate.

Rezervarea locurilor la hotel sau inscrierea intr-unul dintre programele agentiilor de turism prezente pe internet se va putea realiza prin completarea on-line a unui formular, care va fi expediat in baza de date a respectivei firme de turism. Softul pus la dispozitie de REZQ International va asigura procesarea informatiilor si va calcula tarifele, in cazul in care solicitantul opteaza pentru un pachet de servicii.

Pentru ca oferta de turism sa poata fi prezentata cu mai multa eficacitate, se are in vedere conectarea celor 18 birouri de turism ale Romaniei din strainatate la sistemul REZQ.

Potrivit unui studiu al companiei Solomon Smith Barney, anul trecut, aranjamentele de calatorie stabilite la nivel mondial prin intermediul internetului au atins valoarea de 7,8 miliarde de dolari. Majoritatea tranzactiilor (76%) au vizat cumpararea de bilete de avion, in timp ce proportia rezervarilor de camere de hotel a fost de 14%, urmata de inchirierile auto - 7% si de inscrierile in croaziere - 3%. Studiul anticipeaza pentru anul 2003 o crestere la 25% a proportiei rezervarilor de camere la hotel realizate prin internet, in acest sens valoarea tranzactiilor urmand sa creasca la 4,2 miliarde de dolari.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania