Afaceri de la zero

Rapid si Dinamo netezesc drumul Stelei spre titlu

29.08.2000, 00:00 Autor: Aurelian Botezatu


Suporterii si oficialii Stelei nu si-ar fi imaginat nici in cele mai frumoase vise o etapa, a patra, atat de favorabila clubului din Ghencea.

A fost de parca Zeul Fotbal s-ar fi nascut in tricoul rosu-albastru, a crescut langa popota militarilor, iar acum se revanseaza pentru grija cu care a fost inconjurat.

Pentru ca, victoriei de sambata a lui Jean Vladoiu et comp., 5-4 cu Rocar in Drumul Gazarului, i-au urmat, duminica, infrangerile-surpriza ale principalelor contracandidate la titlu. Rapid a luat-o pe coaja la Brasov (0-1), Dinamo chiar pe teren propriu, 1-2 cu Otelul Galati.

Asa se face ca, dupa numai patru etape, liderul Steaua are deja 6 puncte avans fata de acestea in clasamentul Diviziei A-Ursus.

Pusi la colt de antrenorul Anghel Iordanescu dupa esecul penibil de la Giumri, cu Astarak (0-1), giulestenii au trait un nou dezastru la Brasov, semn ca nu sunt pregatiti sa faca fata unei anumite presiuni psihice si nici ritmului cu meciuri la doua-trei zile impus de participarea intr-o cupa europeana.

De fapt, Rapid scartaie la ora actuala din toate incheieturile, totul plecand de la lipsa de omogenitate a echipei.

In vacanta de vara s-a primenit lotul masiv, antrenorul a fost numit cu doar trei saptamani inaintea startului in noul sezon si aceste lucruri se rasfrang negativ asupra evolutiei echipei.

Relatiile de joc sufera, ceea ce face ca orice ocazie de gol sa fie mai degraba rodul intamplarii, intervine degringolada si concomitent o stare de neincredere in fortele proprii.

Aspecte care s-au reflectat in jocul de duminica al Rapidului, surclasata la capitolele ambitie si putere de lupta de o formatie brasoveana mult schimbata in bine fata de sezonul trecut.

ai asta dupa ce a pierdut nu mai putin de 5 jucatori, Lucescu, Buta, Buga, Isaila si Constantinovici, care astazi se regasesc, nota bene, in curtea feroviarilor!

Degringolada este starea care caracterizeaza fidel inclusiv situatia lui Dinamo. Dar, in atefan cel Mare, raul nu pleaca de la o situatie obiectiva, ci de la lipsa de profesionalism a unora dintre conducatorii clubului.

aefi care au pus banii mai presus de interesele echipei, ajunsa astazi in situatia de a capota chiar si in fata unui adversar, Otelul Galati, de mijlocul clasamentului.

Culmea este ca ei n-au invatat nimic din greseala facuta in intersezon, cand au acceptat sa se desparta de doi dintre cei mai experimentati jucatori, Iftodi si Lupescu, pentru cativa verzisori in plus. Ba chiar o repeta.

Altfel nu poate fi taxata decizia de a-i expedia pe Florentin Petre si Haldan, oameni cheie, in concediu tocmai inaintea meciului cu Otelul.

"Noi am cerut timp ca sa ne gandim la sumele propuse in vederea prelungirii contractului si Consiliul de Administratie a inteles sa ne dea vacanta", se mira Petre, prezent in tribuna duminica seara, la fel ca si Haldan.

Adaugati la toate acestea criza de forma a unor titulari de drept, Florea, Bolohan, Mihalcea, Niculae, si nesiguranta unui portar, Preda, departe de pretentiile primei divizii, si veti avea o explicatie nu numai pentru infrangerea "cainilor" in fata Galatiului, ci asupra intregii situatii existente in ograda campioanei Romaniei.


O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania