Afaceri de la zero

Prima victorie a lui Barrichello a salvat onoarea lui Ferrari

31.07.2000, 00:00 Autor: Dan Alexandrescu


Marele Premiu de Formula 1 al Germaniei de anul acesta va ramane pentru mult timp in memoria pasionatilor acestui sport. Dupa o sesiune de calificari senzationala, in care David Coulthard a reusit cel mai bun timp in fata lui Michael Schumacher, ieri am asistat la o cursa, terminata de doar 11 dintre piloti, pe care nici cel mai bun autor de scenarii de Formula 1, Bernie Ecclestone, nu si-ar fi putut-o imagina.

Plecat de pe locul 18 al grilei de start, Rubens Barrichello, al doilea pilot al echipei Ferrari, a reusit miracolul pe care nimeni nu l-ar fi putut banui. El a castigat o batalie care, dupa abandonul lui Michael Schumacher, implicat imediat dupa start intr-un accident cu Giancarlo Fisichella, parea la indemana unuia dintre pilotii echipei McLaren.

Plecat cu putina benzina la bord, Barrichello a reusit in primele tururi de cursa depasiri extraordinare care in scurt timp l-au apropiat de liderii cursei. Ulterior a intrat in joc si neprevazutul, in persoana unui necunoscut si fanatic suporter al "calutului cabrat", care, suparat de abandonul idolului sau Michael Schumacher, a inselat vigilenta organizatorilor si a intrat pe pista obligand conducerea cursei sa trimita safety-car-ul, cel care a aliniat toate masinile in spatele sau, anuland astfel ecarturile existente.

Asa a ajuns Barrichello sa se lupte de la egal la egal cu adversarii sai, victoria fiindu-i inlesnita si de ploaia din finalul cursei care i-a obligat pe rivali sa schimbe pneurile, lucru pe care pilotul brazilian nu l-a facut.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania