Afaceri de la zero

Pariorii clandestini, acuzati pentru accidentul lui Coulthard

10.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Cu siguranta ca fanii Formulei 1, in special cei ai pilotului scotian David Coulthard, nu au uitat de groaznicul accident aviatic suferit de acesta si de logodnica sa, Heidi Wischlinski, in ziua de 2 mai, pe aeroportul francez Satolas din Lyon. Numai un miracol a facut ca acestia sa scape cu viata in urma impactului avionului cu solul la 270 km/h. Minunea insa nu s-a repetat si cu pilotii David Sanders si Daniel Warley, care si-au aflat un tragic sfarsit in cabina sfaramata in momentul aterizarii fortate. Ancheta declasata de autoritatile franceze a relevat, in prima instanta, faptul ca pilotii avionului s-au confruntat cu o grava problema la unul din motoare, fapt care a determinat balansul avionului.

Mergand pe firul evenimentelor, dupa indelungi investigatii, reporterii saptamanalului britanic Sunday People au lansat ipoteza potrivit careia la originea accidentului din ziua de 2 mai se afla membri unui sindicat malaiezian de pariuri clandestine. Publicatia britanica mentioneaza ca acelasi sindicat s-ar afla in spatele unui alt accident aviatic, petrecut la 1 iunie pe hipodromul din Newmarket, in esteul Angliei, in care jocheii britanici Frankie Dettori si Ray Cochrane au suferit rani grave care i-a impiedicat sa participe ulterior in Derbiul de la Epson. Faptul ca jocheii au supravietuit, a adus sindicatului pariorilor clandestini o pierdere de milioane de lire sterline, potrivit unor prime estimari date publicitatii de detectivii insarcinati cu anchetarea cazului. "Ceea ce se prefigureaza, este cutremurator. Indiciile pe care le avem ne cer insa sa urmam aceast1a pista care vizeaza aceste ganguri criminale", citeaza Sunday People surse autorizate din interiorul politiei.

Referitor la acel tragic accident in care David Coulthard si-ar fi putut pierde viata, psihologul berlinez Konrad von Spray, atorul unor best-seller-uri de succes, crede ca "pilotul scotian s-a nascut a doua oara. El a descoperit cu acel prilej o noua viata, si a inteles ca poate sa-si redefineasca limitele. Acum el vede totul cu alti ochi, este mult mai increzator in propriile posibilitati. Inainte viata lui era ca o sosea dreapta. Fara viraje, fara popasuri. Acum ea a capatat alte forme si dimensiuni".

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania