Afaceri de la zero

Organizeaza petrecerea pentru tine

26.05.2009, 14:17
A inceput cu organizarea Balului Bobocilor din liceul pe care il absolvea in 1993 la Deva. Dupa care a pus umarul la realizarea tuturor balurilor din oras. A lucrat o perioada in radio, timp in care i-a cunoscut aproape pe toti artistii.
Dupa mai bine de zece ani de experienta, Cristian Gireada se muta in Bucuresti si punea in 2006 bazele companiei de organizare de evenimente Bestevent.
Absolvent al Facultatii de management si marketing in turism si comert international din Deva, cu licenta data la ASE, in Bucuresti, managerul Bestevent sustine ca in prima faza investitia a fost minima.
„Am avut un mic birou in Deva, insemnand un fax si un calculator. Dupa mutarea in Bucuresti am investit intr-o instalatie de sunet de interior, iar apoi toata tehnica necesara derularii a patru evenimente simultan. Investitia actuala depaseste 100.000 euro". Instalatiile au fost aduse din Germania, iar pentru transportul echipamentelor si al tehnicienilor compania a achizitionat cinci masini.
Compania ofera ca servicii: sonorizare, momente artistice, dans, filmari, fotografii, cathering, hostess, bartender, inchirieri masini, decoratiuni, sculpturi in gheata, videoproiectie, plasme, o parte dintre aceste servicii fiind subinchiriate.
Cristian recunoaste ca cele mai aglomerate luni sunt cele din perioada sarbatorilor si in campaniile electorale.
Tarifele se calculeaza in functie de durata evenimentului, infrastructura desfasurata, logistica si durata. Un client poate plati si cateva mii de euro pentru cateva minute de efecte. Cel mai scump eveniment pe care Bestevent l-a organizat a costat in jur de 50.000 de euro.
„Am ajuns acum sa facem standuri personalizate care ajung ca pret si la 20-30.000 de euro, deoarece companiile pun foarte mare accent pe imagine. Un eveniment se gandeste si se gestioneaza din momentul in care il primim si pana in ziua evenimentului. Clientul ne spune cum si-ar dori sa arate evenimentul, discutam bugetul, dupa care il imbunatatim cu idei noi."
In 2007, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 280.000 de euro, iar pana in luna august 2008, aceasta suma a fost depasita, iar marja de profit a companiei variaza intre 10 si 40%.
 
Bestevent:
Cifra de afaceri: peste 280.000 de euro
Investitia actuala:  peste 100.000 euro
Marja de profit: 10- 40%
 

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania