Afaceri de la zero

Noi achizitii puternice pe piata bancara

14.03.2006, 00:00
Grupul Caisse d''Epargne, cea de-a patra banca franceza ca marime si Banca Populara discuta o posibila fuziune, care va crea un gigant cu o valoare de piata de peste 20 mld. euro (23,8 mld. dolari) , informeaza Bloomberg.

Fuziunea in cauza se va materializa intr-o companie numita Natixis, care se va axa pe segmentul investitiilor bancare si al asigurarilor.

Oficialii Caisse de Depots et Consignations au declarat ca probabil se vor opune incheierii acestei fuziuni. Aceasta banca franceza de stat detine 35% din actiunile grupului Caisse d''Epargne.

De asemenea, BNP Paribas SA, banca franceza cu cea mai mare valoare de piata, a anuntat luna trecuta achizitionarea bancii italiene Banca Nazionale di Lavoro. Valoarea acestei tranzactii a fost estimata la 9 mld. euro.

Pe piata bancara americana, Capital One Financial Corp, al patrulea distribuitor ca marime de carduri Visa si MasterCard, va achizitiona grupul Notrh Fork Bancorp pentru 14,6 mld. dolari (12,24 mld. euro).

Scopul tranzactiei a fost acela de a transforma compania de carti de credit in una din primele zece banci din SUA.

In urma acestei achizitii, grupul financiar Capital One isi va dubla valoarea depozitelor la 84 mld. dolari, iar valoarea activelor va creste la suma de 146 mld. dolari.

CEO-ul Richard Fairbank coordoneaza aceasta tranzactie, dupa ce, cu patru luni in urma a preluat divizia din New Orleans a Hibernia Corp., in schimbul sumei de 4,8 mil. dolari.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania