Afaceri de la zero

Nemtii vor sa reduca la jumatate impozitul pe profit

10.04.2006, 00:00
Germania va reduce impozitul pe profit cu pana la 50%, in cadrul unui amplu proces de reforma a sistemului fiscal corporatist, potrivit presei germane.

Coalitia condusa de cancelarul Angela Merkel urmeaza sa analizeze, in urmatoarele doua luni, planurile de modificare a taxelor, angajandu-se sa reformeze sistemul fiscal pana la 1 ianuarie 2008.

Potrivit informatiilor care vor fi publicate azi in saptamanalul Der Spiegel, Ministerul de Finante intentioneaza sa reduca la jumatate impozitul pe profit, la 12%. Editia de duminica a publicatiei Die Welt, care a citat surse apropiate ministrului de finante Peer Steinbrueck, a relatat ca impozitul pe profit trebuie redus la 15%, astfel incat taxa suportata de companiile mixte pe actiuni sa scada sub 30%.

Steinbrueck a refuzat sa faca declaratii referitoare la reforma fiscala, la o conferinta de presa sustinuta la Viena, cu ocazia reuniunii ministrilor de finante si ai reprezentantilor bancilor centrale din cele 25 de state membre ale UE. Simplificarea sistemului de taxe federale, statale si locale suportate de companiile din Germania a fost un obiectiv al tuturor politicienilor, dar incercarile de reforma s-au oprit in general la compromisuri ineficiente.
O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania