Afaceri de la zero

Muhammad Ali va lupta pentru ultima oara pe ecrane

14.07.2000, 00:00 Autor: Alexandru Dida


Pentru unii dintre regizorii hollywoodieni, sportul a constituit un semnificativ punct de atractie. Atletismul, baschetul, boxul sau baseballul au fost, si au ramas, disciplinele care i-au inspirat, filmele cu tenta sportiva avand astazi o piata sigura in America.

Klalilah Camacho, cunoscuta si sub numele de Belinda, una din fostele sotii ale lui Muhammad Ali este foarte preocupata de viitoarea proiectie a filmului dedicat vietii lui "The Greatest", temandu-se de o eventuala zugravire negativa a personajului.

Filmul, intitulat simplu "Ali", urma sa fie lansat in primele luni ale anului 2001, insa producatorii, Columbia/Sony, care au oferit rolul principal actorului Will Smith ("Men in Black" si "Wild Wild West"), au considerat ca oportuna aparitia lui in toamna acestui an. Inainte de a-l incarna pe celebrul si guralivul Cassius Clay, alias Ali, Smith si-a petrecut saptamani in sir in salile de box din Los Angeles pentru a deprinde tainele nobilei arte. Asta dupa ce, mai intai, a trebuit sa-i care sacul de golf lui Matt Damon in filmul regizorului Robert Redford intitulat "The Legende of Bagger Vance". Pelicula, care va fi proiectata in luna noiembrie, relateaza istoria unui campion de golf din perioada primului Razboi Mondial care din cauza culorii pielii nu a putut fi acceptat de societatea americana.

Lista filmelor cu filon sportiv care vor fi proiectate in urmatoarele luni este destul de lunga si stabileste un record in materie. Succesul unor pelicule dedicate boxului, "Hurricane", "On the Ropes", "Price of Glory" si "Knockout", i-a stimulat pe producatori, astfel ca in toamna vor lumina ecranele alte trei filme, "Southpaw", dedicat memoriei pugilistului irlandez Francis Barrett, "Night Train", personajul principal fiind legendarul Sonny Liston, si "Girlfight", pelicula premiata la Sundance Film Festival.

Fotbalul american va fi in centrul atentiei gratie lui "The Replacement", cu Keanu Reeves aflat printre protagonistii grevei jucatorilor din sezonul 1987, si "Way Offsides", pelicula ce graviteaza in jurul unei fanatice suportere de la un colegiu texan.

Natural, de la intalnirea cu publicul nu puteau lipsi filmele dedicate baseballului: "The Life and Times of Hank Greenberg", istoria unui faimos jucator evreu din anul '38, care a suportat discriminarea echipierilor si a publicului pana in momentul in care a reusit 58 de home-round-uri (trimiterea mingii in tribune), si "Veeck as in Wreck", cu Bill Murray in rolul prprietarului celebrei echipe Chicago White Sox.

O campanie Ziarul Financiar Banca Transilvania